Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Atleti Církevního gymnázia Německého řádu jsou opět nejlepší v republice

Sport

16.10.2013

Autor: barsi

Na jižní Moravě letos jako každý podzim sbírali olomoučtí sportovci nikoli víno, ale medaile. Kluci z Církevního gymnázia Německého řádu, kteří jako vítězové krajského kola reprezentovali Olomoucký kraj v republikovém finále Corny SŠP (středoškolského poháru), dokázali v konkurenci ze všech koutů České republiky navázat na tradici a po sedmé vystoupali na stupně vítězů. Z Břeclavi, kde se finále konalo, přivezli na Hanou zlato.

Závod tentokrát nebyl vůbec lehký a jednoznačný. Tým ve složení Tomáš Koudela, Jakub Ryšavý, Adam Klapil, Filip Žák, Petr Mikuláček, Jan Kocourek, Theodore Dluhy-Smith, Filip Herynek, Ondřej Havlíček,Tomáš Mráček a Ondřej Martinek tvrdě bojoval v každé disciplíně především s hochy z Mendelova gymnázia Opava. Silnou stránkou vítězných borců byla jako vždy především koule, výkony v dalších disciplínách pak ohrožovaly především zdravotní problémy. Nakonec se ale podařilo a kluci převzali z rukou patronky středoškolského poháru Barbory Špotákové zlaté medaile.

Církevní gymnázium Německého řádu tedy opět dokázalo, že je stále středoškolskou atletickou "velmocí". Stačí se podívat do historie: Sedm zlatých, čtyři stříbrné a dvě bronzové – medailová sbírka školy v tuto chvíli čítá šťastných třináct kovů ze středoškolského poháru, z toho osm v nepřetržitém sledu! Tím je škola ojedinělá a asi na dlouho nepřekonatelná. Sportovci z Církevního gymnázia Německého řádu se dlouhodobě umisťují na špici i v rámci dalších republikových soutěží a reprezentují následně Českou republiku v zahraničí.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip