Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc doma zvládl zdolat Sokol Šlapanice

Sport

20.10.2014

Autor: rhe

Olomoučtí basketbalisté po dvou porážkách zase ochutnali chuť vítězství. Doma v 5. kole 1. ligy porazili Sokol Šlapanice. Hanáci na brněnský tým vlétli už v první půli, ve které vedli až o 18 bodů. Hosté sice zápas ještě zdramatizovali, ale Olomouc už si výhru nedala vzít a vyhrála o dvanáct bodů 99:87. V tabulce je Basketbal Olomouc na čtvrtém místě.

Vstup do utkání vypadal rozpačitě a domácí po dvou minutách prohrávali 0:6. Následně ale obrátili a šňůrou deseti bodů v řadě se ujali vedení 10:6. Po první čtvrtině byl výsledek nadějný 33:17.
Ve druhé části hry se rozdíl vyšplhal až na 18 bodů ve prospěch domácích, ale první poločas vyhráli domácí "jen" o 11, 56:45. Ve třetí čtvrtině drželi domácí stále bodový náskok okolo deseti bodů a velké drama přinesla až poslední desetiminutovka.
Hosté se dostali na dostřel a 8 minut před koncem utkání byl rozdíl ve skóre pouhé dva body. Domácí se ale nezalekli a disciplinovaným výkonem udrželi vedení a nakonec zvítězili poměrem 99:87.
"Tohle je pro nás hodně důležité vítězství. Soupeř má kvalitní hráče a pro nás je výhra nadějí do dalších utkání. V utkání jsme chvíli vedli téměř o dvacet bodů, ale pak jsme trestuhodně ztratili koncentraci. Každý z hráčů chtěl navýšit rozdíl ve skóre, ale postrádal jsem tam týmový výkon. Naštěstí náš výpadek netrval dlouho," řekl ke zbytečné dramatizaci utkání trenér Olomouce Michal Pekárek.
"Celkově se naše hra odvíjela od dobré obrany. Výborný výkon předvedl Honza Dolejší, který střelil velmi důležité koše. Výborně hrál i Eugeniu Scripcaru. K výhře nám výrazně pomohl i Jirka Kašpar a stabilní výkon předvedl i Jakub Sedlák. Až na ztrátu koncentrace v poslední části jsem s výkonem spokojen a věřím, že na něj navážeme hned v dalším zápase v Šumperku," zhodnotil zápas i důležité výkony hráčů Michal Pekárek.

BASKETBAL OLOMOUC – SOKOL ŠLAPANICE 99:87 (56:45)
Sestava a body Basketbal Olomouc: Dolejší 31, Jiří Kašpar 21, Scripcaru 14, Sedlák 11, Rubeš 6, Choleva 5, Pěnička 4, Andres 3, Pekárek 2, Kozák 2, Šín, Schuster. Trenér: Michal Pekárek. Rozhodčí: Kapl, Kovář.

Reklama

American Grill

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Otevřená americká restaurace - burgery, žebra, steaky (nekuřácká).