Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc v osmifinále play-off 1. ligy nestačil na BK Opavu B

Sport

30.3.2015

Autor: rhe

Basketbal Olomouc již ve svojí druhé sezóně dosáhl na účast ve vyřazovacích bojích. V osmifinále hrál dvě vyrovnaná utkání s béčkem Opavy. Obě nakonec prohrál a mrzela hlavně prohra na domácí palubovce, když Hanáci v poločase vedli o devět bodů. Na zápasy tak Hanáci prohráli se Slezany 0:2 a sezóna pro ně letos skončila. Letošní ročník byl však pro olomoucký tým zase výkonnostním i výsledkovým posunem vpřed.

V prvním utkání osmifinále hráli basketbalisté Olomouc na půdě Opavy B, která skončila v nadstavbové skupině A1 na šestém místě. Olomouc byla třetí ve skupině A2. V základní části se oba týmy potkali dvakrát. Doma Olomouc vyhrála v 1. kole 90:80, v odvetě zvítězila Opava 80:60.
V play-off odehráli v Opavě svěřenci Michala Pekárka dobrý první poločas, byť prohrávali o devět bodů. Rozhodující byla třetí čtvrtina, kdy měli hráči Olomouce výpadek a náskok už zlepšeným výkone ve čtvrté části nedokázali stáhnout, byť se dostali na pět bodů a prohráli 79:44.
"Začali jsme dobře, ale utekl nám konec první půle, kdy jsme mohli dát jednoduchý koš a snížit na pět bodů a místo toho domácí vedli po rychlém brejku o devět. Třetí třetina byla z naší strany špatná, ve čtvrté se nám povedlo dostat na pět bodů," hodnotil zápas v Opavě trenér Olomouce Michal Pekárek.

V odvetě Hanáci chtěli ukázat, kdo je v Čajkaréně pánem. Začátek měla Olomouc skvělý, vedla 25:13 po první čtvrtině a 51:40 po poločase. V polovině třetí čtvrtiny ale Opava přidala, vyrovnala, a Olomouci to přestalo padat. Hosté získali náskok a na olomoucké střelecké ruce přišla ještě větší křeč. Navíc si pochroumal kotník rozehrávač Petr Andres, který sice dohrál, ale jeho pohyb nebyl ideální. Slezané zvítězili nakonec 88:73.
"Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Kluci odvedli maximum, pro diváky to mohl být zajímavý zápas. V první půli jsme jasně vedli, ale ve druhé nám odešla střelba. Nedařilo se nám střílet ani z perimetru. Nedali jsme ani z pod koše. To bylo klíčové. Soupeř se dostal do pohody a v poslední čtvrtině už byli lepší. Můžu jim jen pogratulovat. My jsme si zahráli play-off, do budoucna to byla velmi pozitivní zkušenost," hodnotil druhý zápas kouč Olomouce Michal Pekárek.
Jak bude vypadat Basketbal Olomouc příští rok? "Většina mančaftu by měla zůstat, budeme se snažit ho vhodně doplnit a budeme se chtít výkonnostně i výsledkově zase dostat dál. Je na čem pracovat, ale tým se povedlo stabilizovat a může jít zase o krůček dál," dodal Pekárek.
1. liga se hrála podle nového modelu rozdělena na východ a zápas, na nadstavbovou část a předkolo play-off. Co na něj říkal olomoucký trenér? "Myslím, že je to po dlouhé době velmi dobrý model. Pořád bylo o co hrát. Všechny týmy. Dobře rozdělené je to na východ a zápas, v nadstavbě si pak zahrajete i s týmy ze západu. Model vyhovuje všem týmům, co jsem se bavil s ostatním lidmi ve vedení jednotlivých klubů."

td>
BK Opava B79:74Basketbal Olomouc
(44:35)
Nejvíce bodů:Vlček, Kvapil oba 20, Lyčka 15, Kurečka 5, Dihel 4, Vícha 12 - Sedlák 20, Moravec 18, Sehnal 14, Scripcaru 11, Kozák 4, Andres 3, Schuster 4, Choleva, F. Pekárek.
Rozhodčí:Dolínek, Kapaňa.
Trestné hody:24/17 -
Fauly:20 - 24
Trojky:16/8 - 19/8
Diváků:100.
td>
Basketbal Olomouc73:88BK Opava B
(51:40)
Nejvíce bodů:Andres 22, Moravec 17, Scripcaru 11, Sedlák 9, Sehnal 6, F. Pekárek 4, Schuster 2, Choleva 2, Kozák - Vlček 31, Kvapil 13, Vícha 12, Ihring 9, Lyčka 9.
Rozhodčí:Matějek, Holubek, Karefiát.
Trestné hody:10/7 - 24/21
Fauly:15 - 9.
Trojky:19/8 - 13/5.
Diváků:250.
Reklama

Restaurace Varna - RESTAURACE UZAVŘENA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nekuřácká restaurace v centru, kavárna, bar. O víkendu párty propojená s diskotékou Varna.