Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc vletěl do sezóny výhrou nad rezervou Opavy

Sport

21.9.2014

Autor: rhe

1. liga basketbalu odstartovala úvodním kolem. Basketbal Olomouc vstoupil do sezóny výhrou nad loni druhým týmem tabulky BK Opavou B, když zvítězil po vyrovnaném utkání 90:80. Hlavním strůjcem úspěchu byl rozehrávač Jan Dolejší, jenž nasbíral v utkání 30 bodů.

Zápas začal vyrovnaně, soupeři se střídali ve vedení, po klaksonu šla do vedení po první čtvrtině domácí Olomouc, vedla 23:22. Ve druhé části Hanáci odskočili svému soupeři. Ve 37. minutě trefil rozehrávač Jan Dolešjí trojku a to už na ukazateli skóre svítil výsledek 36:22 pro domácí tým. Opava dokázala do poločasu náskok Olomouce snížit na deset bodů, ale tady zřejmě Slezané ztratili zápas.
Ve druhé půli ale Opava o body tvrdě bojovala. Ve 28. minutě hostující Dihel proměnil trestné hody a Opava už ztrácela jen 4 body, stav byl 61:57. Po třetím klaksonu už Hanáci vedli jen 66:63.
V závěrečné části se Opava dostala dokonce na bod. Potom se však znovu trefili domácí ostrostřelci na čele se sebevědomě hrajícím Dolejším, kapitánem Jakubem Sedlákem a další letní olomouckou posilou, Moldavanem Eugeniem Scripcarem. Jejich body v důležitých momentech zařídili Basketbalu Olomouc vítězný vstup do sezóny.
"Vítězství si ceníme, ale myslím si, že jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Měli jsme strašně moc ztrát a vinou byla určitě nervozita, kterou hráči v prvních zápasech mívají. Určitě dokážou hrát líp, než odehráli tenhle zápas. Jsem spokojený s vítězstvím, ale zase ne tolik s výkonem, protože si myslím, že to družstvo má na víc," hodnotil zápas trenér Olomouce Michal Pekárek.

BASKETBAL OLOMOUC – BK OPAVA B 90:80 (46:36)
Sestava a body Basketbal Olomouc: Dolejší 30, Sedlák a Scripcaru 20, Kozák 10, Kašpar 5, F. Pekárek 3, Šín 2, Choleva a Jílek 0.Střelba 2 b.: 34/62 – 28/68. Střelba 3 b.: 12/24 – 3/25. T. H.: 10/14 – 21/24. Doskoky: 39:16.Fauly: 22:19. 5 chyb: Sedlák – Matějka. Rozhodčí: Dolínek, Stančík.

Reklama

SPURNÝ s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Podlahy

Dodáváme a pokládáme podlahové krytiny pro privátní i komerční prostory. Konzultace, zaměření a kalkulace ZDARMA. Koberce, kobercové čtverce, PVC, linoleum, plovoucí podlahy laminátové i...