Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest vypukne už zítra, na pivo se těší i kapely,
 No Name by se do Olomouce klidně přestěhovali

Zprávy z regionu

27.5.2015

Autor: Jan Procházka

Už zítra se otevřou brány olomouckého svátku piva. Na Korunní pevnůstce vypukne Beerfest. Kromě bohaté nabídky piva má připraven i zajímavý hudební program. Z Rakouska přijedou muzikanti z někdejší doprovodné kapely zpěváka Falca a přivezou jeho nestárnoucí hity. A podle svých slov se těší, že v Olomouci kromě hraní též ochutnají řadu pivních speciálů. Překvapení si pro beerfestové návštěvníky přichystali slovenští No Name. Ti během koncertu poprvé naživo zahrají novou píseň.

Kamil Střihavka, Vypsaná fiXa, Iné Kafe, Mandrage nebo Vilém Čok. Hudební výběr, který letos vystoupí na olomouckém pivním festivalu je opravdu bohatý. Kromě česko-slovenských hvězd ale Beerfest letos přivítá jména ze vzdálenějších koutů. Z Británie přijedou Hells Bells, jeden z nejlepších revivalů AC/DC. “Na Beerfestu už hráli před třemi roky a byl to velký úspěch. Věříme, že se bude opakovat,” poznamenal hlavní pořadatel Pavel Spálený. Hity předčasně zesnulého rakouského zpěváka Falca přivezou jeho někdejší spoluhráči z kapely. “Zahrajeme jeho úplně největší hity jako je Der Kommissar, Jeanny, Amadeus nebo Vienna Calling. A fanoušci se mohou těšit i na další písně, třeba Ganz Wien, Wiener Blut, Junge Römer…” prozradil zpěvák Martin Böhm. Členové Falco Tribute Band se do Olomouce těší nejen na vyhlášenou atmosféru. “Každá kapela má ve zkušebně kromě mnoha nástrojů určitě ještě jedno zařízení: lednici plnou piva. Po koncertě vyzkoušíme tolik druhů piva, kolik jen bude možné. A nějaké snad i před koncertem,” usmívá se Martin Böhm. Koncert začíná v pátek v devět večer.

Mezi účinkujícími ani letos nechybí slovenští No Name. Jejich zpěvák Igor Timko nad otázkou vztahu kapely k Olomouci téměř zjihl: “Olomouc je město, kde máme mnoho přátel, hráváme tu často a rádi se do Olmíku vracíme. To že je ve městě i festival piva je jen dalším bonusem, který dokládá to, že v Olomouci bychom klidně mohli i žít… Moje manželka je zubní lékařka v oboru parodontologie a hodně přednáší. Zrovna nedávno vzpomněla, že se jí Olomouc moc líbí a kdyby se naše děti náhodou rozhodly studovat zubařinu v Olomouci, neměla by nic proti. Akorát by se tam na čas studií přestěhoval i taťka s mamkou. Tak bych potom na Beerfest mohl doběhnout v pantoflích.” Kromě největších hitů mají No Name přichystáno i překvapení. “V Olomouci poprvé odpálíme naši novou píseň Povedz mi, která se aktuálně už hraje v rádiích jako předzvěst nové desky S láskou, která vychází na podzim,” slíbil Timko. No Name vystoupí v pátek v sedm hodin večer.

“Festivalová pokladna před Korunní pevnůstkou otevírá dnes ve třináct hodin. A máme i dobrou zprávu: počasí vypadá velice slibně: nemá pršet, ve čtvrtek hlásí předpověď šestnáct stupňů, v pátek a sobotu už přes dvacet,” láká Pavel Spálený.
Brány pivního festivalu se otevřou ve čtvrtek od dvou hodin. Beerfest potrvá až do soboty. Budeme z něj jako každý rok přinášet zpravodajství, fotografie a zajímavé aktuality. Všechno můžete sledovat v našem Beerfest speciálu.

Jan ProcházkaWeb: www.facebook.com/olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941