Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bikepark ve Slavoníně vyroste ještě před letními prázdninami

Zprávy z regionu

17.12.2014

Autor: barsi

Na konci června roku 2015 by mělo konečně vzniknout dlouho očekávané terénní hřiště pro freestylové cyklistické aktivity, MTB a BMX sporty. Projekční přípravy začaly v roce 2009. Volně přístupné veřejné sportoviště o celkové rozloze 10 tisíc metrů čtverečních vyroste ve Slavoníně, v provozu bude každoročně od dubna do října.

"Projekt na vznik bikeparku zahrnuje přípravu území, stavební úpravy, včetně vybudování jednotlivých drah a překážek, zázemí správce, úpravu stávající polní cesty na obslužnou komunikaci i sadové úpravy," vypočítává náměstek primátora pro investice Jaromír Czmero. Součástí sportovního areálu je také vybudování parkoviště pro deset vozidel. Bikepark vznikne v areálu bývalé pískovny na okraji Olomouce, která navazuje na rekreační oblast Slavonínského lesa. "Lokalita je z východní strany limitována ulicí Kyselovskou a tratí Českých drah ve směru z Olomouce na Nezamyslice," popisuje náměstek primátora Czmero. Náklady na vybudování bikeparku jsou ve výši 3,6 milionu korun. Evropská dotace, kterou město získalo, uhradí 3 miliony korun, zbylou část, zhruba 600 tisíc korun, zaplatí město z vlastních zdrojů. "Vyznavačů freestyle cyklistických disciplín v Olomouci přibývá. Bikeři již nyní na okraji Slavonína jezdí, a to v místním lese," vysvětluje náměstek primátora Ladislav Šnevajs, který má na starosti evropské dotace. Nový sportovní areál bude po dokončení hostit závody bikerů i republikového významu.

Projekční příprava freestylového sportoviště začala v roce 2009. Kvůli komplikacím při zpracování projektové dokumentace však došlo ke zpoždění a termín realizace byl několikrát posunut. Dokončení areálu je plánováno na červen roku 2015. Vyznavači freestylových cyklistických disciplín by se tak v novém bikeparku mohli prohánět už o letních prázdninách.

barsi

Reklama

Sklizeno Foodie Market

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

U NÁS NAJDETE POUZE OPRAVDOVÉ POTRAVINY! * Regionální produkty z Hané * Kvalitní vakuované hovězí a vepřové maso, kuřata, krůty, králíci, zvěřina, jehněčí a vyzrálé steakové h...