Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bludiště z ovoce a zeleniny a houpačky z květin. Podzimní Flora chystá lákadla pro malé i velké návštěvníky

Zprávy z regionu

1.10.2014

Autor: barsi

Zahrada je hra. Tak zní motto letošní podzimní Flory, která proběhne na olomouckém výstavišti od 2 do 5. října. Organizátoři chtějí dokázat, že podzim nemusí být nutně pochmurný a depresivní, ale že může být také veselý a hravý. Pro malé návštěvníky je připraveno bludiště z ovoce a zeleniny, skákací panáci, šachy nebo člověče, nezlob se, dospělí se zase mohou těšit na kuchařskou show, řízené degustace vína nebo košt pálenek. A samozřejmě chybět nebudou ani tradiční zahradnické trhy nebo rozkvetlé památky.

Letošní 19. ročník podzimní Flory opět láká na hlavní expozici v opraveném pavilonu A. Ta bude letos velmi hravá. Nad hlavami návštěvníků se budou pohupovat houpačky plné květin a nad celým prostorem se budou vznášet bedýnky s ovocem a zeleninou. "Hlavně děti se zde mohou těšit na dobrodružství ve velkém bludišti vytvořeném převážně ze špičkového ovoce a zeleniny od nejlepších tuzemských pěstitelů. To však zdaleka není vše: hravost celé expozice ještě podtrhnou skákací panáci, zeleninové šachy nebo člověče nezlob se," popisuje garant podzimní Flory Vojtěch Zahradník. Expozice bude doplněna výstavou odrůd chryzantém českých pěstitelů a chybět nebude ani aranžmá z mečíků, lilií a jiřin nebo výstava dýní. "Přístavba pavilonu A bude patřit společné expozici Českého zahrádkářského svazu s ovocem, zeleninou, prodejem burčáku a vín, výstavkou hub a mykologickou poradnou, nabídkou včelařských produktů a pomůcek a také vyhledávaným poradenstvím," doplnil Zahradník.

Festival gastronomie a nápojů Olima nabídne návštěvníkům výstaviště osvědčené taháky v podobě Dnů moravských vín na galerii pavilonu A s každodenními řízenými degustacemi vedenými zkušenými sommeliéry nebo ochutnávkou ovocných destilátů, které soutěžily ve Flora koštu. Zhlédnout můžete i kuchařské a cukrářské show soutěže Olima Cup. Již tradičně jsou připraveny také podzimní zahradnické trhy, které naleznete v pavilonu G a také na venkovních plochách Smetanových sadů.

Během podzimní Flory navíc rozkvete také pět olomouckých památek. Květinovou výzdobu najdete zhruba do 10. října na třech olomouckých kostelech (sv. Mořice, sv. Michala a Zvěstování Páně) a také kapli sv. Jana Sarkandra, vyzdoben bude i sloup Nejsvětější Trojice "Akce Rozkvetlé památky se už vloni setkala s velkým úspěchem. Letos se tento projekt navíc potká i s Podzimním festivalem duchovní hudby - v neděli 5. října se v chrámu Zvěstování Páně uskuteční třetí koncert letošního ročníku této prestižní mezinárodní akce a v neděli 12. října završí festival koncert v kostele sv. Mořice," uvedl mluvčí Výstaviště Flora Adam Fritscher.

Brány podzimní Flory budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, v neděli do pěti odpoledne. Plné vstupné na podzimní Floru činí 100 Kč, zlevněné pro důchodce a studenty 80 a pro děti od 6 do 15 let 30 korun.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941