Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brány památek se otevřou dokořán už zítra: Projděte se Konventní zahradou za doprovodu barokní opery

Tipy a názory

17.4.2014

Autor: barsi

Klášterní Hradisko zná asi většina z nás. Někteří pouze z dálky jako stěžejní olomouckou dominantu, jiným se už podařilo nakouknout dovnitř. Byli jste však už někdy v Konventní zahradě? Tuto jedinečnou příležitost budete mít už zítra, kdy se obnovená zahrada otevře veřejnosti. A otevření to bude pěkně stylové. Krásy zahrady si budete moci vychutnat za doprovodu ukázek z barokní opery. To zní jako idylická páteční procházka, co říkáte?

Město Olomouc se rozhodlo zpřístupnit tuto památku zdarma v rámci Mezinárodního dne památek, který se slaví právě 18. dubna. Idylickou atmosféru zahrady budou všem návštěvníkům dotvářet ukázky z barokní opery Endymio v podání olomouckého souboru Ensemble Damian. Příležitost můžete využít od 9 do 17 hodin.

Program v zahradě doplní komentované prohlídky s průvodcem, za které si zájemci mohou připlatit 20 korun. "Návštěvníci získají informace o historii národní kulturní památky Klášterního Hradiska, mohou nahlédnout do slavnostního sálu, předsálí, nádvoří se Saturnovou kašnou, kaple svatého Štěpána i do již zmíněné Konventní zahrady," popsal mluvčí radnice Michal Folta, který dodal, že dopolední prohlídky jsou rezervovány pro jednotlivé olomoucké kluby seniorů. Veřejnost této nabídky může využít v 15 hodin. "Vstupenku za symbolických 20 korun je nutné zakoupit v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice. Výnos ze vstupenky město věnuje obecně prospěšné společnosti pro památkovou obnovu Hradiska,“ uzavřel Folta.

Program v Konventní zahradě

9:00 - otevření Konventní zahrady (volný vstup)
10:00 - Ensemble Damian: Endymio - ukázky barokní opery Endymio
11:30 - Ensemble Damian: Endymio - ukázky barokní opery Endymio
16:00 - Ensemble Damian: Endymio - ukázky barokní opery Endymio
17:00 - uzavření Konventní zahrady

barsi

Reklama

TV MORAVA s.r.o.

Katalog firem » Služby » Televize

Aktuální regionálního zpravodajství, magazíny, počasí a soutěžní pořady z Olomouckého kraje každý všední den v 17:30 hodin vysílání R1 MORAVA na stanici PRIMA LOVE. Dále pro Vás při...