Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chmaták rekordmanem: z firmy zmizel materiál za více než milion, další obral most o téměř dvě tuny součástek

Krimi

22.7.2014

Autor: mb

Vynalézavost zlodějů opravdu nezná mezí. Svědčí o tom dva kuriózní zářezy, které si na své konto připsali v předchozích několika dnech neznámí chmatáci. První z nich se asi ve volném čase věnuje slévárenství, druhý očividně nemá co na práci, tak rozebírá mosty rovnou po tunách.

Škoda za necelý 1 milion a 150 tisíc korun – takový úlovek se povedl neznámému chmatákovi v uničovské firmě na ulici Stromořadí někdy od čtvrtka 17. do včerejška 21. července. Poradil si s plotem i stěnou od skladu. "Z odložených velkoobjemových pytlů odcizil železoslitinu používanou ve slévárenství ve formě hrubého štěrku šedé barvy. Olomoučtí kriminalisté prověřují všechny okolnosti krádeže a případem se intenzivně zabývají,“ vyjádřila se k nemalé krádeži mluvčí policie Marie Štrbáková. Pachateli podle ní hrozí vězení na dobu od dvou do osmi let.
Ani druhý výtečník nebyl žádný troškař. Během týdne se mu podařilo nechat zmizet 1720 kilogramů kovových součástek ze silničního mostu na trase mezi Štěpánovem a Chomoutovem. "Nad železničním koridorem Olomouc – Praha zmizelo 43 kovových polí mostového zábradlí o rozměru 189 krát 60 centimetrů o celkové váze 1 720 kilogramů. Škoda byla vyčíslena na 86 tisíc korun,“ sdělila také v druhém případe Štrbáková. Pokud by se viníka podařilo dopadnout, mohl by se dostat do vězení na dobu jeden rok až pět let.

mb

Reklama

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zveme Vás do útulné restaurace U Kristýna, kde Vás teplo sálající z naší pece přenese do slunné Itálie přímo z centra Olomouce. Vlastní těstoviny a rizota připravované Italským kuchaře...