Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl týden: hokejovou extraligu, požár i podivné kino na náměstí

Tipy a názory

20.4.2014

Autor: onar

Nejvýznamnější zpráva uplynulého týdne je sportovní. Olomoučtí hokejisté se po dlouhých letech vrací do extraligy. Zaujaly vás ale i jiné zprávy: třeba ta o požáru v Chválkovicích nebo polemika nad estetikou mobilního kina, postaveného na Horním náměstí.

Mora postoupila do extraligy. Že se to stane se doufalo už delší dobu, přesto ta zpráva s prostým titulkem prořízla poklidnou atmosféru Velkého pátku jako bič. O atmosféře na vyprodaném zimním stadionu ani nemluvě. Před klubem je teď série jednání s městem i sponzory, majitel Jiří Dopitza už se ale nechal slyšet, že udělá všechno proto, aby se v září v Olomouci extraligové buly skutečně vhazovalo.

V pátek vás zaujala i zpráva o nočním požáru v Chválkovicích. Kolem půlnoci propukl požár v hale skladu soukromé firmy. V hale o rozměrech 35 na 15 metrů se ukrývaly stroje pro vrtání a demolici a výšková technika soukromé firmy. Kvůli požáru se zřáítila střecha, oheň pohltil také dřevo uskladněné v sousedství. Výše škody zatím není přesně jasná, ale podle hasičů určitě přesáhne jeden milion korun. Dohašování plamenů probíhalo až do rána.

Rozruch vzbudila také zpráva o mobilním kinu, které na Horním náměstí vyrostlo v rámci festivalu Academia film. Prefabrikovaný domek, jaký se používá na stavbách, mírně řečeno nesplnil estetická očekávání, což připouštějí i sami pořadatelé. Údajně také selhala firma, která měla zajistit polep celé stavby.

onar

Reklama

Dětská ordinace MUDr. Jiří Reitinger

Katalog firem » Zdravotnictví » Praktičtí lékaři pro děti a dorost

Nabízíme komplexní péči o děti a dorost v rámci oboru pediatrie, alergologie a imunologie. Ordinační doba: Pondělí 8:00 - 10:00 dětská ambulance 10:00 - 11:30 poradna pro zdravé dět...