Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prožijte si svůj americký sen: Cobra restaurant láká na stylové prostředí i lahodné burgery

Tipy a názory

14.10.2014

Autor: Barbora Sísová

Vítejte v době, kdy světu vládl rokenrol, muži obdivovali krásu a půvab Marilyn Monroe, ženy naopak image Elvise Presleyho, v době rychlých mustangů a zaprášených motorek. Když vstoupíte do restaurantu Cobra na Rooseveltově uici, je to jako byste se mávnutím kouzelného proutku ocitli v americkém baru z 50.-60. letech. Atmosféru umocňují nejen všudypřítomné mustangy, ale také hrající dobová hudba, či nabídka šťavnatých burgerů.

Na první pohled vás jednoznačně okouzlí zdejší americká atmosféra. Majitel je milovníkem mustangů, takže na vás tento americký vůz kouká doslova z každé zdi a v motoristickém duchu jsou propracovány také detaily restaurace. U baru například místo obyčejných barových židliček můžete usednout za řídítka skůtru a pivo vám stylově oblečená servírka natočí přímo z pravého amerického osmiválce.

A co je na čepu? Můžete si sice objednat lahvové americké či zázvorové pivo, ale české pivo je přeci jenom sázka na jistotu. Na výběr jich máte hned několik, takže si na své přijdou jak pivní konzervativci, kteří si zde mohou vychutnat plzeň či jedenáctku Bernarda, tak ti, kteří rádi experimentují. Pro ty je na čepu polotmavý Čechmánek z pivovaru hokejového brankáře Romana Čechmánka a vždy ještě jeden speciál. Tentokrát například pšeničné pivo Paulaner, jindy zde narazíte třeba na pivo z malého domácího pivovaru. Pro nepivaře, řidiče či abstinety je v nabídce také řada ovocných domácích limonád, kterým vévodí tradiční americká – tedy z čerstvého ovoce, sody, sirupu, máty a džusu.

Restaurace se zaměřila hlavně na večerní provoz, otvírá ve dvě hodiny odpoledne a jídlo si zde můžete vychutnat od páté hodiny. Nabídka jídel je inspirována především americkou kuchyní, takže zde najdete nejrůznější druhy velmi chutných burgerů – od klasického šťavnatého burgeru se slaninkou, zeleninou a sýrem až po nápaditější recepty, jako je burger s vajíčkem, tvarůžkem, plísňovým sýrem či ostrými papričkami jalapeňos. A samozřejmostí je také kupa hranolek, o které se můžete podělit i se svými spolusedícími. Pokud nejste zrovna milovníkem mletého masa či nadýchaných vysokých burgerů, tak si můžete vychutnat pořádný kus masa vcelku, v nabídce je především vepřové a kuřecí. Do budoucna se plánují také sendviče, které budou naplněny podobně jako burgery, ale místo mletého masa bude uvnitř grilované nebo smažené maso. Všechny tyto lahodné pochoutky si můžete odnést také s sebou.

Restaurace Cobra kromě běžného provozu láká také na tématické večery. V nejbližší době chystá například velkou rokenrollovou party, která je však už beznadějně plná, nebo například party ve stylu Pulp fiction či Dirty dancing. V plánu je také reálná zabijačka tak, jak ji už můžete zažít pouze na venkově, nebo americké Vánoce s krocanem. Pokud toužíte uspořádat svatbu v neobvyklém stylu, pak je vám prostor americké restaurace také plně k dispozici a jako bonus vůz pro nevěstu – cadillacem nebo chevroletem cabrio.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Centrum tradiční čínské medicíny Olomouc

Katalog firem » Zdravotnictví » Alternativní medicína, léčitelství

Individuální léčba Na základě diagnózy pacienta mícháme přímo na místě potřebná léčiva. Moudrost a tradice Generačně předávané zkušenosti lékařům pracujících v centru...