Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Czech Open 2014 ve stolním tenisu vyhráli v Olomouci Portugalec Freitas a Rumunka Samaraová

Sport

31.8.2014

Autor: rhe

Olomouc byla od středy hlavním městěm stolního tenisu. Hrál se zde turnaj série World Tour. Domácí stolní tenisté se bohužel do bojů o medaile neprobojovali, ale i tak bylo určitě dobrým rozhodnutím na pinec vyrazit. V sobotu i neděli předváděli japonští, ale i evropští stolní tenisté ve Sportovní hale UP na Lazcích skvělé výkony. Dvouhry vyhráli Portugalec Freitas a Rumunka Samaraová, debly pak Japonci. V mužích Morizono a Ošima a v ženách Fukuharaová a Wakamijaová

Turnaj, kterého se účastnili přední světoví hráči, vyvrcholil vyřazovacími boji v sobotu a v neděli. V singlech se do semifinále probojovali Rus Smirnov, Němec Baum, Japonec Niwa a Portugalec Freitas. Do finále šli Portugalec a Němec. V ženách byly mezi poslední čtyřkou Japonky Fukuharová s Ishikawovou, Rumunka Samaraová a Němka Wuová. Finále si zahráli Rumunka s Japonkou Fukuharovou, jež hrála i finále čtyřhry.
Obě finálová utkání byla hodně dramatická. V ženách vedla Rumunka Samarová už 3:1, ale Fukuharové ještě srovnala, v posledním setu pak Samaraová vyhrála o bod. V mužích dokázal Portugalec Freitas otočit nepříznivý stav setů 2:3 a v koncovkách šestého a sedmého měl pevnější nervy než Němec Baum a získal celý turnaj. "Byl to můj pátý sedmisetový zápas na turnaji, takže jsem byl v tomto směru hodně psychicky silný. Věděl jsem, že naše šance budou absolutně vyrovnané a průběh to potvrdil. Nemyslím, že bych svého soupeře něčím přehrál, snažil jsem se dodržovat svoji taktiku, těžit z dobrého servisu a tospinových výměn. To se mi v důležitých momentech dařilo,“ řekl po zápase šťastný Portugalec.
Ve čtyřhrách ovládli turnaj Japonci. V mužích Morizono a Ošima a v ženách Fukuharaová a Wakamijaová.
Čeští stolní tenisté se do víkendových bojů ve dvouhrách na turnaji série World Tour v Olomouci neprobojovali.
Přes úvodní kolo přešly jen Iveta Vacenovská a Renata Štrbíková, obě ale prohrály ve 2. kole. Trojice mužů Dmitrij Prokopcov, Tomáš Tregler i Tomáš Konečný vypadla už v 1. kole.
Česká jednička Vacenovská sice vedla nad svojí oddílovou kolegyni z Lince ve 2. kole Liou Ťia 2:1 na sety, ale s Rakušankou čínského původu prohrála 2:4. "Neměla jsem radost, že hrajeme proti sobě. Měla jsem v několika důležitých fázích zápasu navrch, ovšem nevyužila jsem nabídnuté šance. Prohrála jsem si to sama," řekla Vacenovská, která hrála s Liou Ťia v Olomouci čtyřhru a společně postoupily do čtvrtfinále.
K šachové partii přirovnala Štrbíková prohru s Rumunkou Elizabetou Samarovou (pozdější vítězkou turnaje) 2:4. "Soupeřka byla lepší na servisu a dělala méně chyb. Máme podobný styl hry, jenže ona mě nepustila k rozehře," řekla Češka na webu svazu.

Výsledky Czech Open 2014
Muži:
Dvouhra: Freitas (2-Portug.) - Baum (4-Něm.) 4:3 (5, -10, 11, -10, -9, 9,
10).
Čtyřhra: Morizono, Ošima (7-Jap.) - Ueda, Jošimura (Jap.) 3:2 (9, -7, 9,
-4, 8).
Ženy:
Dvouhra: Samaraová (8-Rum.) - Fukuharaová (4-Jap.) 4:3 (-7, 8, 9, 10, -6,
-11, 10).
Čtyřhra: Fukuharaová, Wakamijaová (5-Jap.) - Šan Siao-na, Soljaová (3-Něm.)
3:1 (-7, 3, 7, 9).

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941