Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na olympiádě talentů v Hollywoodu zazářili také olomoučtí umělci

Zprávy z regionu

27.7.2012

Autor: jap

Ověnčený cenami se vrátil z hollywoodské olympiády talentů tým České republiky. Obrovský úspěch za oceánem sklidil olomoucký soubor Balet Globa, který se věnuje práci s tělesně postiženými umělci. Úspěch sklidila i malá olomoucká tanečnice Adéla Hájková.

Takzvaná olympiáda talentů každoročně přiláká na začátku července do Hollywoodu na patnáct set účastníků z celého světa. Své umění v minutových číslech před porotou a hlavně zraky už renomovaných režisérů, choreografů, agentů či lovců talentů předvádí tanečníci, herci, hudebníci, zpěváci, baviči, ale třeba i modelky. To vše v mnoha věkových kategoriích. Pro některé se účast v soutěži může stát odrazovým můstkem pro jejich profesionální kariéru.


Během desetidenní akce se natáčel i videoklip - dívka v hanáckém kroji je Adéla Hájková z Olomouce.

Českou výpravu dali dohromady manželé Hájkovi z Olomouce a přestože hanácká metropole měla silné zastoupení, ve čtyřicetičlenném týmu byli lidé z celé republiky. "Snažili jsme se tým složit z lidí, kteří již za sebou ve svém oboru mají nějaké úspěchy a se všemi jsme se opravdu důkladně připravovali," popisuje Margita Hájková ingredience, ze kterých spolu s manželem uvařili základ pro úspěch výpravy. Do Ameriky vyrazilo celkem jednadvacet soutěžících ve věku od osmi do třiapadesáti let. "Mezi nimi bylo třináct dětí, zbytek tvořili dospělí," přiblížila Hájková. Recept zafungoval, porota nakonec mezi delegacemi z padesáti šesti zemí světa ocenila tu českou jako nejlepší. Zazářili hlavně tělesně postižení tanečníci z olomouckého souboru Balet Globa, kteří spojují prvky baletu a tance, přestože někteří jsou upoutáni na invalidní vozíky. "Američani z nich byli nadšení. Kromě toho, že dostali medaile, získali i několik nabídek na spolupráci v USA," vyzdvihla Margita Hájková, která se mohla radovat i z úspěchu vlastní dcery Adély, která letos získala ocenění podruhé. Zatímco loni to bylo za hru na harfu, letos zaujala tancem. "Už v úvodním průvodu zaujala hanáckým krojem, zahrála si dokonce spolu s Jolanou Machálkovou z Plzně také ve videoklipu Call Me Maybe, který se během soutěže natáčel," zmínila Hájková.

Výpravu zaštiťoval nadační fond Správná cesta životem, který manželé Hájkovi založili, výprava krátce před cestou dostala i symbolický finanční příspěvek od města Olomouce. Většinu nákladů si ale účastníci a organizátoři hradili sami.

jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941