Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnes přijede do "Plecharény" Kašíkův a Čajánkův Zlín. Vyšlápne si Mora na mistra?

Sport

16.9.2014

Autor: rhe

Mora hostí ve 3. kole Tipsport extraligy dalšího těžkého protivníka. Na Hanou přijedou samotní mistři ze Zlína vedení Petrem Čajánkem či Liborem Kašíkem. Ševci ale zatím nezažívají dobrý start. Doma rupli proti dalšímu nováčkovi z Mladé Boleslavi a v Brně zápas kvůli mlze nedohráli. Kohouti mají zatím bod, v Třinci hráli sympaticky, ale na body to nestačilo. Podaří se další bodový úspěch zaznamenat proti loni nejlepším?

HC Olomouc odjel ve 2. kole z Třince s debaklem 1:6, ale ještě v polovině duelu ze v zápasu držel a byl Ocelářům vyrovnaným soupeřem. Pak se však začaly kupit chyby a Mora se zlomila. Proti Zlínu by Kohouti měli navázat na výkon z duelu se Slavií a první polovinu z utkání v Třinci. Svěřence koučů Fialy a Dopity nečeká lehká práce, vždyť Zlín byl loni ze všech nejlepší.
Stejně jako Mora v předchozích letech, i Zlín má velmi mladý tým. Hanáky ale před startem nového ročníku posílili zkušení hráči, mohou tak mít oproti Ševcům nějakou výhodu? "Zlín se tak, že staví na svých hráčích, prezentuje už asi pět let. Svůj styl hry staví na tom, že dobře brání, čekají na nějaký brejk, už několik let mají i dobré přesilovky,“ řekl o nadcházejícím utkání hráč nosící dres s číslem 97 Radim Kucharczyk.
Modrožlutý dres na svém místě v kabině nachází i obránce Tomáš Valenta a brankář Libor Kašík. Valenta pomáhal Kohoutům v rámci hostování v sezóně 2012/2013. Oblíbenec olomouckých fanoušků Libor Kašík se na Hané objevil o rok dříve a spolu s Valentou se do Zlína vrátil po první baráži. I se Zlínem se v minulých letech spolupracovalo, a tak se někteří hráči navzájem dobře znají a do určité míry to pro ně může být výhodou.
„Myslím, že u hráčů do pole se to moc přečíst nedá, ale u gólmana to trochu výhoda je. Nějak ho známe, víme, jaké má přednosti, ale i to, kde by teoreticky mohl mít slabinu. Chytá ale dobře, teď nedávno byl zvolený nejlepším gólmanem. Káša (Libor Kašík) už je rok pryč, takže nevím, jestli z toho ještě něco vyčteme. Ale i pro něj je to výhoda, protože ví, kdo jak zakončuje,“ řekl pro web Mory Radim Kucharczyk.

Mistra provázejí na úvod extraligy nepříjemné a nezaviněné trable. První soupeř Mladá Boleslav přijel do Zlína se zpožděním a utkání začalo s hodinovým mankem. Zápas v Brně byl ukončen po necelých čtrnácti minutách během první třetiny kvůli neprodyšné mlze nad ledem.
A jak vidí úterního soupeře z Hané mistr ligy? "Olomouc měla již v přípravě slušné výsledky. Ze dvou třetin obměnili hráčský kádr pro extraligu, přišla spousta nových hráčů. Řada z nich má velké extraligové a mezinárodní zkušenosti jako například Pavel Patera a další. Olomouc potřebuje doma bodovat a určitě nedá svou kůži zadarmo. Máme před sebou težkého protivníka a duel bude náročný především z psychického hlediska,“ řekl zlínský asistent Juraj Jurík.
Zlín nasadí i do boje s Kohouty opět šest obránců a dvanáct útočníků. "Sestavu určíme až dopoledne v den zápasu podle zdravotního stavu. Pár hráčů trápí drobné šrámy, rozhodneme se podle aktuálního stavu,“ upřesnil Jurík na webu Zlína.
V minulých letech se v olomouckém dresu objevilo hned několik hráčů z jihomoravského týmu, jako například Libor Kašík, Tomáš Valenta, Oldrich Kotvan, Oldřich Horák nebo veterán Radim Tesařík. Mezi odchovance Ševců patří tři olomoučtí hráči. Mládeží žlutomodrých prošli Jakub Herman, Robin Staněk a čtvrtým rokem je v Olomouci na hostování Michal Vodný.

HC Olomouc - HC PSG Zlín Zimní stadion v Olomouci, úterý 16.9. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Vošvrda – Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Škůrek – Matai, Cibák, Švaňhal – Hrňa, Patera, Laš – Rác, Marosz, Dlouhý – Jergl, Kucharczyk. Trenér: P. Fiala.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Veselý O. - Ondráček, Vlach R., Kubiš - Sedláček, Fořt, Čech. Trenér: Rostislav Vlach.

Reklama

1. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Kobylí, Krist, Mečl, Michlovský, Mikrosvín, ...