Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: startuje Majáles a Floru ovládne Ramón Vargas

Tipy a názory

2.5.2016

Autor: Zuzana Doleželová

O víkendu jsme si pěkně odpočinuli a máme tu zase pondělí. Co nás dnes čeká? Tak v první řadě startuje Majáles, který potrvá celý týden, a večer se na olomouckém výstavišti Flora představí mexický tenorista Ramón Vargas. Začíná totiž Dvořákova Olomouc. Přejeme vám hezký vstup do nového týdne!

Duben byl přímo nabitý událostmi. Během dneška se můžete těšit na shrnující článek, v němž si připomeneme ty nejzásadnější aprílové akce. 

Dnes a zítra proběhne již 14. ročník sbírky Zasukované Tkaničky. Olomoučtí vozíčkáři společně s dalšími dobrovolníky – studenty a herci Moravského divadla Olomouc – budou v ulicích rozdávat jako poděkování za dobrovolné finanční dary barevné svázané tkaničky. A na Horním náměstí se bude koncertovat. Ve 14:00 akci zahájí primátor, pak už se můžete těšit na Fantajm, od 16:00 Faith No More Tribute Band a od 18:00 na HAZYDECAY.

2. květen je také dnem, kdy v Olomouci začíná oblíbený Majáles. Hned dnes vás čekají komentované prohlídky města, sportovní odpoledne pro SPOLU, večer pak Majálesový Roll UP nebo autorské literární čtení s Jaroslavem Irovským, jehož vyprávění plné ironie, sarkasmu a syrovosti zaujme i ty, kterým knihy příliš k srdci nepřirostly.

A večer se chystá opravdová lahůdka – pozvání na zahájení dalšího ročníku Dvořákovy Olomouce přijal mexický tenorista Ramón Vargas. Můžete se těšit na známé operní árie v jeho podání. Spolu s Vargasem zazpívá v pavilonu A výstaviště Flora sopranistka Sooyeon Kim. Oba umělce doprovodí Moravská filharmonie Olomouc pod vedením dirigenta Leoše Svárovského.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@nejlepsi-adresa.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Půjčovna karavanů Olomoucko - ADVENTURING.CZ

Katalog firem » Cestovní ruch

Nový způsob, jak si užít dovolenou. V tom nejlepším smyslu slova. Stačí zapřáhnout a dobrodružství začíná. Na vlastní pěst bez konkrétního cíle …