Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Jazzu míří legendární Priessnitz. A je beznadějně vyprodáno

Kultura

18.12.2014

Autor: jap

Legendární jesenická kapela Priessnitz je vzácná. Hraje málo, desku nevydala už osm let. Není se proto čemu divit, že kapelu na prosincovém turné, čítajícím jen několik zastávek, provázejí vyprodané sály. Nejinak je tomu i v Olomouci, kde kapela kolem Jaromíra Švejdíka vystoupí v pátek 19. prosince.

Aby chyběl na seznamu plánovaných koncertů olomoucký Jazz Tibet Club? Vyloučeno. "Kapela Priessnitz je srdeční záležitost, jsou to staří přátelé. V českých luzích a hájích je podobně autentických kapel jako šafránu, jejich přístup a pravdivost jsou vlastně čím dál vzácnějšími. Je to už deset let, co jsem je poprvé pozval do Olomouce a pokaždé je to čirá radost. Po dlouhých letech teď dokončují materiál na novou desku a na předvánočním koncertě zazní právě i nové skladby," slibuje dramaturg klubu Vladimír Foret.
Přestože Priessnitz hrají málo, o hlavní postavě kapely - zpěváku Jaromíru Švejdíkovi - bylo slyšet hodně. Spolu se spisovatelem Jaroslavem Rudišem stvořili kultovní komiks a následně i film Alois Nebel, Švejdík také stojí za comebackem Václava Neckáře, jemuž otextoval veleúspěšnou desku Dobrý časy. Úspěchy sklízí i jeho projekty Umakart či Kaftka Band. Jaromír Švejdík je navíc úřadujícím králem olomouckého majálesu.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip