Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do lavic dnes usedlo jedenáct set prvňáků, řada škol prošla přes léto rekonstrukcemi

Zprávy z regionu

1.9.2014

Autor: mrt

Více než jedenáct set dětí dnes poprvé usedlo do lavic v olomouckých základních školách. V řadě z nich je vítaly opravené prostory, školy totiž často k rekonstrukcím využívají prázdninové měsíce. Někde mají "jen" vymalováno, jinde se mohou radovat třeba z nového hřiště či opravené tělocvičny.

Zatímco některé školy už mají splněno a stačilo v nich přes léto vymalovat, jinde probíhal o prázdninách čilý stavební ruch. "Celkem čtyři školy prošly nebo ještě procházejí skutečně velkými rekonstrukcemi. Základní školy Rožňavská a Nedvědova jsou nově zatepleny, na Nedvědově se navíc opravovala i tělocvična a jídelna. Na základních školách Svatoplukova a Spojenců se budují hřiště a tělocvična," prozradil primátor Martin Major s tím, že obě investice skončí v průběhu září a října. On sám letos nevynechal tradici a vypravil se pozdravit prvňáky. A hned natřikrát: navštívil waldorfskou základní školu na Rožňavské ulici, základní školu Holečkova a její pobočku na Rooseveltově ulici.
Do prvních tříd v celkem 25 základních školách zřizovaných městem letos nastupuje 1 170 školáků. Mateřské školy přijaly 878 dětí, kapacita 3 663 míst v celkem 44 mateřinkách je naplněna.

mrt

Reklama

Prachárna Garden Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Hotelové restaurace

Prostory restaurace, lobby baru a salonku je možné celoročně využívat při pořádání recepcí, banketů, rautů, velkých rodinných oslav, svateb na klíč, smutečních hostin, podnikových več...