Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Doveze Sigma Olomouc body z Frýdku-Místku?

Sport

21.11.2014

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy Olomouc nastoupí v 16. kole na hřišti ve Stovkách ve Frýdku-Místku. Hanáci i přes odložený duel s Varnsdorfem stále vedou tabulky FNL, na hřišti dvanáctého Frýdku-Místku by proto měli bodovat. Zápas však vzhledem k těžkým listopadovým terénům určitě nebude jednoduchý.

Tým SK Sigma Olomouc měl v 15. kole volno. Kvůli reprezentační pauze, kde měl na srazu tři hráče, nehrál svůj domácí duel s druhým Varnsdorfem. Zápas se bude dohrávat 29. listopadu. SK Sigma bude hrát nejbližší zápas v sobotu 22. listopadu ve Frýdku-Místku. Utkání začíná ve 13.30, Ultras Sigmy pořádají autokarový výjezd. Hanáci i přes pauzu zůstali na první místě Fotbalové národní ligy. 16. kolo již je předehrávaným jarním duelem. S Frýdkem-Místkem už se Sigma v tomto ročníku utkala, ve 2. kole zdolala MFK doma 3:0.
Výhled před zbytkem fotbalového podzimu nastínil trenér olomouckých Leoš Kalvoda. "Nám zbývá do konce podzimu ani ne čtrnáct dní, ostatním jeden víkend. Ještě nás potom čeká dohrávka s Varnsdorfem. Myslím, že jsou to pro nás velice důležitá utkání, kdybychom je zvládli, tak se můžeme posunout někam úplně jinam. A co se týká tréninkového procesu, tak jsme trénovali normálně jako celou sezonu,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda. Trio reprezentantů Michal Reichl, David Houska a Tomáš Chorý se ze srazů národních týmů vrátilo v pořádku. "Všichni jsou zdraví, jsou v pořádku,“ dodal Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz
Se závěrem podzimu se Sigmě vyprázdnila marodka, s ostatními trénují i Zdeněk Zlámal, Radim Nepožitek a Jan Schulmeister. "Už trénujeme všichni. Je fakt, že Zlámal a Nepožitek vlastně začínají, ti mají individuální trénink. Ale Schulmeister už se s námi zapojil, myslím, že už by mohl hrát i zítra,“ řekl Kalvoda. Chybět bude obránce Michal Vepřek, ten má stopku na jeden zápas za čtyři žluté karty.
Kapitán Sigmy Jan Rajnoch: "Nesmírně si vážíme toho, že s námi fanoušci jezdí ven"
Jak vidí závěr podzimu kapitán Sigmy Olomouc Jan Rajnoch? "Napřed hrajeme ve Frýdku, kde bude těžký terén, což pro naši kombinační hru není dobré. Co nejhorší terén bude soupeři vyhovovat, protože nás může ubojovat. Ale už jsme ukázali v Karviné, že umíme i bojovat a zvrátit nepříznivý výsledek na nepříjemném terénu proti nepříjemnému soupeři. Takže my se s tím musíme vyrovnat. Potom máme Varnsdorf na domácím stadionu, to bude zase jiný mančaft, je to fotbalový mančaft, budou chtít hrát. Uvidíme. Musíme ty dva zápasy zvládnout, abychom potom měli zimu takovou lepší," řekl Jan Rajnoch pro web Sigmy.
A co říká kapitán Hanáků na výjezdy fanoušků? "Je to super. V zápase se člověk soustředí na hru, ale občas si něčeho všimnu, takže je i při utkání vnímám. Je to perfektní, vážíme si toho! A chceme samozřejmě udělat co nejvíc proto, aby fanoušků chodilo ještě víc a aby jich jezdilo ven ještě víc," pochválil fans Sigmy kapitán Olomouce.

Frýdek Místek v 15. kole prohrál v derby na hřišti Fotbalu Třinec 1:3. Před tím doma remizoval s Mostem 0:0 a dokázal vyhrát v Ústí nad Labem 3:2. Mužstvo vede bývalý ligový hráč Karel Orel, v mužstvu je několik bývalých ligových hráčů, například Vašenda z Baníku či Uškovič z Hradce Králové. V juniorce Sigmy působil v minulosti záložník Talián.
Jak vidí sobotního soupeře trenér Sigmy Leoš Kalvoda? "Hrají ale prakticky ve stejné sestavě, akorát trošku točí obrannou čtverkou. Uvidíme, v jakém složení nastoupí. Myslím, že se budou prezentovat stejným stylem jako u nás. Mají nebezpečného Matúše, uvidíme, v jaké sestavě nastoupí. Je to jejich poslední utkání, doma se budou chtít určitě rozloučit vítězstvím. My ale uděláme všechno pro to, abychom zabodovali,“ uvedl Kalvoda.

MFK Frýdek-Místek - SK Sigma Olomouc, 22.11. 2014 – 13:30 hod., Karviná. Rozhodčí: Jana Adámková – Robert Hájek, Stanislav Pochylý.
Pravděpodobné sestavy:
MFK Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Literák, Žídek, Švrček – Pribula, Talián, Mozol, Vašenda, Zapalač – Milunovič – Trenér: Karel Orel.
Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Rajnoch, Javůrek - Zahradníček, Cana, Houska, Ordoš, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Poslední vzájemný zápas mezi Sigmou a F-M
SK Sigma Olomouc – MFK Frýdek-Místek 3:0 (2:0)
Branka: 8. Janotka, 13. Vašíček, 51. Houska. Rozhodčí: Orel – Hock, Antoníček. ŽK: Zapalač. Diváci: 2808.
SK Sigma: Blaha – Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (69. Javůrek), Houska, Cana, Ordoš (78. Schulmeister), Navrátil – Vašíček (64. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.
Fr.-Místek: Prepsl – Švrček, Uvíra, Židek, Literák, Zapalač (86. Hykel), Mozol, Pribula (77. Soukup), Talián, Matůš (82. Uškovič), Vašenda. Trenér Vladimír Goffa.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip