Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dva mladíci okradli třiadevadesátiletou paní. Zabrala povídačka o prasklých trubkách. Viděli jste je?

Krimi

25.7.2014

Autor: mb

Třiadevadesátiletá paní seděla na lavičce před domem na Norské ulici v Olomouci, když k ní najednou přistoupili dva mladí muži a začali ji přesvědčovat, že v jejím bytě praskla voda a je nutná kontrola vodovodních trubek. Přesvědčit seniorku pro ně nebyl velký problém. Jeden z nich ji následoval do jejího bytu – prý když mu dá peníze, zařídí opravu. Než se paní stihla dovolat svého syna o radu, stihla jen zahlédnout, jak muž z jejího bytu rychle utíká ven. Poznáte zákeřnou dvojici mladíků?

Dvojici mladíků šlo očividně jen o jedno – mnohem více než nějaké vodovodní trubky a prosakující voda, samozřejmě jen fiktivní, je zajímaly seniorčiny úspory. Třiadevadesátiletou ženu oslovili včera kolem 16:30 vyzbrojeni již zmíněnou smyšlenou legendou o tom, že jí v bytě praskla voda a je nutná kontrola vodovodních trubek. "Do bytu se seniorkou odešel jen jeden z nich. Snažil se ženu přesvědčit, že má vlhkou zeď na toaletě a taky podlahu v koupelně. Slíbil jí, že pokud mu dá peníze, zařídí opravu,“ popsala situaci policejní mluvčí Marie Štrbáková. Seniorka se raději odešla telefonicky poradit se svým synem, v tom ale náhle uviděla, jak muž z bytu rychle utíká ven na chodbu. Výsledek nezvané návštěvy? Zmizelo jí 32 tisíc korun úspor.

Policii se podařilo pořídit popis dvou nevybíravých zlodějů: "Jednalo se o dva mladíky ve věku zhruba od 25 do 30 let. První byl vysoký 175 až 180 centimetrů, střední postavy, oholený. Oblečené měl světlé tričko s krátkým rukávem, kostkované tříčtvrteční kalhoty cihlové barvy a obuté měl sportovní plátěné boty,“ nastínila podobu prvního z pachatelů mluvčí. Podle získaných informací měl na hlavě kšiltovku světlé barvy a mluvil s ostravským přízvukem. Druhý byl trochu vyšší a hubenější, také oholený. Na sobě měl sportovní oblečení a na hlavě taktéž kšiltovku. Podle svědků byli oba slušně oblečeni a slušně vystupovali. 
"Prosíme občany, kteří se v uvedenou dobu pohybovali poblíž a všimli si podezřelých osob, anebo osob, odpovídajícím popisu, aby se přihlásili s informacemi na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Děkujeme za spolupráci,“ vyzývá mluvčí Štrbáková.

mb

Reklama

Oční praxe MUDr. Jitka Kopecká s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ordinace a centra

Oční ordinace pro dospělé i děti. V ordinaci přijímáme nové pacienty. Prováděná vyšetření, konzultace a rekonstrukční výkony jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Výkony estetické...