Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Etnem načichlý britský jazz Portico míří v pátek do Jazz Tibet Clubu

Kultura

26.11.2014

Autor: roc barsi

Britská kapela neúnavně objevující nové hudební světy vystoupí v Jazz Tibet Clubu v pátek 28. listopadu od 21 hodin. Půjde o jediný její koncert nejen v České republice, ale v celé střední a východní Evropě, a kapela se na něm představí ve zcela nové podobě.

Trio Portico jsou Duncan Bellamy, Milo Fitzpatrick a Jack Wyllie. Dříve tvořili tři čtvrtiny mimořádně úspěšného a kritikou uznávaného Portico Quartetu, v roce 2008 nominovaného na prestižní cenu Mercury.
"Hudba Portico je pulzující, etnem načichlý současný jazz, zahalený zdravou dávkou mlhavé ambientní vznešenosti. Nachází se tak někde mezi jasně strukturovanými popovými skladbami a věčně těkavou atmosférou. Piano pozvolna pohlcuje ozvěna, vokály se vznáší vysoko nad zvukovými texturami, zatímco elektronické bicí ostře prorážejí vzduch kolem syntezátorů a baskytary. Výsledek je hluboce emocionální, aniž by však nějaké emoce vnucoval. Melancholie a euforie se v něm prolínají," představil dramaturg klubu Vladimír Foret. Vstupenky na tento koncert je možné zakoupit přímo v klubu, v radničním infocentru nebo prostřednictvím sítě .

roc barsi

Reklama

NOVÁ AKROPOLIS z.s.

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Přednášky, školení, kurzy

Nová Akropolis je filozofická škola, která se věnuje vzdělávání s cílem naučit se žít to, o čem se učíme, a učit se o tom, co žijeme. Přejeme si poklady moudrosti všech dob a civilizac...