Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festival MusicOlomouc přiveze na univerzitní půdu soudobou hudbu

Kultura

20.4.2015

Autor: roc

MusicOlomouc, multižánrový festival otevřený širokému spektru soudobé hudby, startuje už 20. dubna. Dramaturgie nabídne kromě několika vystoupení českých či zahraničních ansámblů, šest skladeb zazní ve světové premiéře. Akce se konají v prostorách Konviktu.

Festival zahájí klavírní recitál olomouckého klavíristy a skladatele Marka Keprta obohacený o světelnou projekci. “Dojde na něm ke konfrontaci soudobé francouzské spektrálně zacílené klavírní tvorby se současnou tvorbou středoevropskou,” uvedl mluvčí pořádající Univerzity Palackého Radek Palaščák.
22. dubna se o přízeň posluchačů bude ucházet koncert dua Zlámal & Cremaschi s názvem Initial music je zaměřen na exploraci nových zvukových možností klarinetu, basklarinetu, saxofonu a kontrabasu ve světově premiérovaných skladbách Michala Nejtka, Petera Grahama a Pavla Zlámala. Program doplní art improvizace obou interpretů.
26. dubna zahraje vysoce oceňovaný soubor nové hudby Prague Modern. “Společně se sopranistkou Irenou Troupovou uvedou program složený z děl Petera Koeszeghyho, Iannise Xenakise, Györgye Kurtága a také melodramatickou kompozici Jiřího Kadeřábka Milena. V druhé půli večera dojde na netradiční využití prostoru a tmy ve Smyčcovém kvartetu č. 5 Georga Friedricha Haase. Následovat bude 27. dubna první olomoucké provedení proslulé skladby Luigiho Nona La lontananza nostalgica utopica futura – spojení sólových houslí a elektroniky v podání Davida Danela a Jana Trojana,” přestavil Palaščák.
ISHA trio seznámí 28. dubna olomoucké publikum zejména se současnou brněnskou tvorbou, doplněnou o již ověřené hodnoty evropské avantgardy.
“Vrcholem festivalu bude 29. dubna vystoupení předního rakouského Österreichisches Ensemble für Neue Musik, který nabídne to nejlepší ze současné německé a rakouské tvorby - mimo jiné trio Helmuta Lachenmanna Allegro sostenuto. Soubor vystupuje v různých sestavách od jednoho do patnácti hráčů. V Olomouci se představí v komornější čtyřčlenné sestavě: klarinet, housle, violoncello a klavír,” uzavřel Palaščák.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941