Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivalové menu připraví přes dvě desítky vystavovatelů

Zprávy z regionu

20.4.2015

Autor: Adam Vojáček

Přípravy na první regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci vrcholí. Brány Garden Food Festivalu se otevřou ve Smetanových sadech již za měsíc, o víkendu 16. – 17. května. Organizační tým v současné době dokončuje program na gastro pódiu, kde se představí špičkoví kuchaři z celé České republiky a shromažďuje degustační menu dvou desítek restaurací, které se na festivalu představí.

Pro návštěvníky uvaří jak tradiční, tak méně známé restaurace z Olomouckého kraje i z dalších koutů Česka, nebo dokonce restaurace, která se teprve chystá otevřít. Unikátem olomouckého food festivalu bude menu univerzitní menzy, nabídka studentských polévek či bohatá nabídka regionálních výrobců a farem. Zajímavý projekt zdravých svačin do škol představí firma Freshnack. Zahraniční kuchyni přiblíží expozice partnerského regionu - polské Opole.

Jídla doplní nabídka kvalitních moravských, italských, francouzských a chilských vín. Pro ty, kdo preferují pivo, budou k dispozici tradiční moravské značky jako Zubr, Holba či Litovel. Nabídku velkých pivovarů doplní minipivovary Chomout, Melichárek, Moritz, Kosíř nebo Kolštejn. Milovníky kávy jistě uspokojí nabídka světového producenta kávy - firmy Julius Meinl či regionální jednička, pražírna kávy Henri. O dodržování pravideného pitného režimu se postará společnost Mattoni.

Garden Food Festival nabídne všem labužníkům také řadu delikates. V různých úpravách nebudou chybět husí játra, sušená rajčata, slané i sladké pochoutky s chilli, šneci, hmyzí speciality, sýry nebo čokoláda. Za delikatesy lze jistě považovat i prémiové destiláty, především whisky, které budou prezentovat tradiční vizovická firma Rudolf Jelínek a The Black Stuff Irish Pub z Olomouce. Svého druhu raritou bude prezentace rodinné likérky z Domašova, kterou provozuje Američan Kyle Bairnsfather, vyrábějící kromě bylinných likérů také absinth.

Vstupenky nebo balíčky vstupenek s festivalovou měnou – grešlemi – jsou v prodeji v síti Ticketstream, v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci, v informačním centru olomoucké radnice, v restauraci U Labutě v Přerově nebo v prodejně Sklizeno v Olomouci. Základní vstupné na jeden den činí v předprodeji 99 korun, na místě pak 139 korun. Jedna grešle přijde návštěvníky na 25 korun a bude jediným možným platidlem v areálu výstaviště.

Adam Vojáček

Reklama

MUDr. Dana Houserková,Ph.D. MAMMACENTRUM OLOMOUC

Katalog firem » Zdravotnictví » Mamografie

MAMMACENTRUM Olomouc je pracoviště specializované na komplexní vyšetření prsů, které funguje od r. 2008. Pracoviště má akreditaci Ministerstva zdravotnictví České republiky k provádění pr...