Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Filmařům se zalíbilo v Olomouci. Natáčeli tu thriller Rudý kapitán s Chudíkem, Kaiserem i Suchánkem

Kultura

28.7.2014

Autor: Jan Procházka

Thriller podle bestselleru slovenského autora Dominika Dána natáčel v Olomouci v uplynulých dnech česko-slovensko-polský štáb pod vedením režiséra Michala Kollára. Temný příběh vezme diváky do roku 1992, objeví se v něm třeba Marián Geišberg, Ladislav Chudík, Oldřich Kaiser či Michal Suchánek.

Temný příběh Dominika Dána rozplétá starou vraždu kostelníka, se kterou nechce mít vlastně nikdo nic společného. Dotýká se témat StB a dalších citlivých míst nedávné minulosti. "Odkrýváme tu pohledem mladého detektiva jisté temné vazby, které byly mezi Státní bezpečností a vysokou církví. Určitě se dá říct, že je to politický thriller," zmínil režisér Michal Kollár. V hlavní roli se představí polský herec Maciej Stuhr, po jeho boku se ale objeví celá řada známých tváří v čele s Ladislavem Chudíkem. "Chystali jsme film čtyři roky a role pana Chudíka je opravdu vysněná," přiznal režisér. V dalších rolích se představí například Oldřich Kaiser, Martin Finger, Michal Suchánek či Marián Geišberg.
Film se odehrává na sklonku Československa v roce 1992. "Ten rozpad státu je vlastně takovým podtématem. Olomouc splnila všechna kritéria, je to takový nádherný hybrid, najdou se tu nádherná místa, kde je dodnes tato doba přítomná," vysvětlil režisér Kollár výběr místa. Filmaři se do Olomouce vrátí ještě na jaře, kdy tu chtějí točit akční scény. Kromě Olomouce se bude natáčet také na Šumpersku či v Bratislavě.
Natáčení začalo ve čtvrtek, do kin by se snímek s rozpočtem dva miliony eur mohl dostat na podzim příštího roku.
Dominik Dán je v současnosti nejúspěšnějším slovenským autorem. Bývalý detektiv z oddělení vražd má na svém kontě ve vlasti přes půl milionu prodaných výtisků. V Česku kniha vyšla pod názvem Kapitán Smrt.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip