Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fit story, díl 1: Tři odhodlané dívky vyráží na svou cestu za lepší postavou. Zvládnou to?

Sport

21.10.2014

Autor: Barbora Sísová

Když se natočí divácky úspěšný film, vzniká zpravidla jeho pokračování. Stejně tak se i nám po úspěchu Run story, ve kterém se kolega Honza Procházka připravoval se svým týmem na olomoucký půlmaraton, začali ozývat čtenáři, zda bychom nepřipravili novou sportovní výzvu. A proč vlastně ne? Řekli jsme si. Tentokrát je však pod vedením ženy a přesouvá se do prostor, které jsou pro zimu přece jenom příznivější než venkovní exteriéry. Fit story sledující boj tří dívek v ženské posilovně právě začíná.

Nechceme uvádět další příběh "extrémních baculek", které se pravidelným cvičením proměnily v modelky, Fit story bude mapovat tři obyčejné ženy, které stejně jako většina z vás chodí do práce, starají se o rodinu a chod domácnosti, a tak jim na nějaké "blbnutí v posilovně" nezbývá příliš času. Jenomže znáte to, přes léto přece jenom podnikáte nejrůznější výlety – túry v Tatrách, cyklotoulky po jižní Moravě nebo si dáte alespoň pár temp v Jaderském moři či procházku po promenádě. Nyní je léto definitivně za námi a výmluv, proč nejít běhat či na kolo, podezřele přibývá. A vaše těsné džíny, které jste musely vyměnit za volné letní šaty, vám jsou den ode dne těsnější, nehledě na ten malý špíček... Skutečně věříte tomu, když vám váš muž říká, že je rozkošný?

Když jsem sháněla ženy, které by se do naší sportovní výzvy zapojily, nejčastější odpověď, které se mi dostalo, zněla: "To bych strašně ráda, cítím, že bych se sebou něco měla dělat, ale na pravidelné cvičení vůbec nemám čas." A právě to je cílem našeho Fit story – dokázat, že chvilka, kterou si třikrát týdně najdete, rozhodně není ztracený čas a měla by si ji najít každá žena, pokud se má aspoň trochu ráda. Všechny doufáme, že pravidelné cvičení nám pomůže nejen vytvarovat postavu a zhubnout nějaké to kilo, ale především nás dostane do celkové fyzické a psychické pohody, nebo zatočí s bolestí zad, se kterou se všechny shodně potýkáme.

www.olomouc.cz/fitstory

Nakonec jdeme do boje tři. Aby byly informace z "válečného pole" co nejpřesnější, rozhodla jsem se tuto výzvu přijmout také já. Představa, že budu třikrát týdně chodit posilovat, mě ze začátku poněkud vystrašila, jelikož jsem vždy preferovala spíše přirozený pohyb a jakýmkoli fitkům se obloukem vyhýbala, ty stroje mě vždycky tak trochu děsily. Návštěva fitcentra pro mě bude úplnou premiérou, takže si vlastně vůbec nejsem jistá, jestli pro mě ty dva měsíce nebudou spíše utrpením. Každopádně největší výhodu spatřuji v tom, že se naučím určité pravidelnosti a přestanu konečně hledat výmluvy, proč nejít sportovat. Takže i kdybych nakonec neposílila své tělo, tak vůli tedy rozhodně. O trochu více zkušeností s posilovnami má druhá účastnice Lenka Lukešová: "Já jsem měla snahu dát posilovnám šanci, ale upřímně mi nevyhovovalo smíšené prostředí cvičících mužů a žen," popisuje čtyřicetiletá účastnice Lenka, kterou zaujalo především to, že jsme se rozhodly pro ryze ženské fitko Contours, kam je pánům vstup zakázán. Lenka se nejvíc těší na to, že si pravidelně po osmi hodinách sezení v práci protáhne své tělo.

Třetí odvážná - Lucie Plocová nedávno překročila třicítku, a ač pravidelně sportuje, s fitcentry také nemá žádné zkušenosti. "Mně vyhovuje především to, že se na cvičení nemusím hlásit nijak dopředu, dělám práci, kde se věci mění z minuty na minutu, a tak mi objednané hodiny u jiných sportů zpravidla propadaly. Teď stačí, když si do kabelky přihodím cvičební úbor a vše řeším operativně," popisuje Lucie.

Takže náš tým znáte a my vyrážíme do boje. Dva měsíce, tři dny v týdnu, třicet minut cvičení... Najdeme si tento čas, nebo svůj boj prohrajeme? To vše můžete sledovat spolu s námi.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip