Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkáři STM Olomouc porazili předposlední Bohunice a drží naději na udržení

Sport

20.4.2015

Autor: rhe

Házenkáři Stavomontáží hráli ve 20. kole 1. ligy s Tatranem Bohunice, který je v tabulce o příčku na Olomoucí, tedy na předposlední pozici. Pokud chtěli Hanáci uživit naději na udržení, potřebovali brněnský tým zdolat. To se svěřencům Vladana Táborského povedlo a dvě kola před koncem se Bohunicím dostali na dva body.

TJ STM Olomouc nehraje na jaře vůbec špatně. V 19. kole byl na hřišti béčka Talentu Plzeň ještě pět minut před koncem na bodech, pak však technickými chybami a neproměněním šancí o body přišel a prohrál o pět branek.
Proti Bohunicím hrála Olomouc od začátku zodpovědně v obraně, a byť to v útoku skřípalo, vedly Stavomontáže v poločase nad svým sokem 12:11. Ve druhé půli Tatran dokázal ve 45. minutě vyrovnat na 16:16, ale Hanáci dokázali zase odskočit na tři branky. Brno však drželo až do konce zápasu stále manko maximálně tří branek. Rozhodnutí padlo dvě a půl minuty před koncem. Olomouc ubránila útok Bohunic a pak na druhé straně zvýšila střelou z devítky na rozdíl tří gólů, v závěru ještě přidala ještě jednu pojišťující branku.
"Věděli jsme, že to bude spíše boj než nějaká pěkná házená. Hrál předposlední s posledním, my jsme museli vyhrát. Výborně zachytal brankáře, obrana zahrála, možná na úkor útoku. Ještě máme pár zraněných, takže priorita byla prostě defenzíva, kterou jsme zvládli, a to rozhodlo o naší výhře. Kluci to oddřeli a vyhráli jsme zaslouženě," řekl k utkání kouč STM Vladan Táborský.
Jak to vypadá se šancí na záchranu? "S Bohunicemi máme lepší vzájemná utkání, ale musíme hlavně vyhrát poslední dva zápasy. Nemáme to ve svých rukou, ale budeme chtít vytěžit maximum bodů. Uvidíme ještě, jak se bude nakonec sestupovat, zatím to neví nikdo. Chceme hlavně předskočit Bohunice. Jaro vypadá z naší strany mnohem lépe," dodal Vladan Táborský.

TJ STM Olomouc26:22Tatran Bonunice
(12:11)
Nejvíce branek:Kozlovský 6, Lerch 4, Nedoma 3, Vaverka 3, Tydlačka 3, P. Mazáč 3/2, Sekerka 2, Eger 1, Smékal 1 - Mrnuštík 5/1, Jurik 4, Lukács 4.
Rozhodčí:Pluhař, Suchánek.
Sedmimetrové hody:2/2 - 3/2.
Vyloučení:4 - 6.
Diváků:82.
Reklama

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE OLOMOUC (DDM Olomouc)

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Základní školy

Dům dětí a mládeže Olomouc je příspěvková organizace, jejímž posláním je vytvářet podmínky dětem a mládeži pro aktivní trávení volného času, umožnit zájemcům seberealizaci prost...