Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora má za sebou soustředění v Rapotíně a čeká ji konfrontace s mezinárodními týmy Slováckého poháru

Sport

19.8.2014

Autor: rhe

Házenkářky DHK Zora Olomouc absolvovaly minulý týden kondiční soustředění v Rapotíně. Na něm nabíraly kondici pro nadcházející sezónu a tréninky to byly velmi zajímavé. Hráčky absolvovaly i vojenský boot camp. Tento týden už si svěřenkyně Jana Bělky a Lucie Fabíkové zahrají zápasy. Budou hrát v Hodoníně s týmy, které hrají Slovácký pohár. Zahrají si třeba s francouzským Toulonem nebo švédským Skuru.

Přípravu na novou sezónu začaly olomoucké házenkářky tentokrát netradičně v diagnostickém centru FTK UP, kde byly všemožně testovány a měřeny, aby následně dostaly důkladný tréninkový plán na zlepšení svalových dysbalancí a dalších fyzických indispozic. Bezprostředně poté se družstvo i se svými novými posilami Romanou Chrenkovou, Katarinou Hvostaľovou, Eleonorou Dersiovou, Martinou Salčákovou, Terezou Divilkovou a Vendulou Fryčákovou přemístilo do střediska v Rapotíně, které se už po třetí stalo místem nabíráni fyzické kondice pro další ročník interligy.
Soustředění bylo velmi pestré, o hráčky Zory se starala spousta odborníků v různých sportovních odvětvích, takže kromě náročné přípravy formou různých her v okolních lesích s náročnými terény a enormním převýšením, „potily holky krev" také při aerobiku a posilování s vlastním tělem, nevyhnuly se ale ani klasické posilovně se zvedáním "železa", vyzkoušely si také ukázky fit cross tréninku a jedna část byla již zaměřena i na speciální házenkářská kondiční cvičení. Jako pověstná třešnička na dortu je na závěr soustředění čekalo překvapení v army podobě, formou bootcampu s Američanem Phillem, který děvčatům nejen dal pořádně do těla, ale také je pobavil a ukázal jim, že i tvrdý vojensky výcvik může byt zábavný. Poslední večer se holky odreagovaly u posezení v trávě s malým občerstvením a opékáním buřtů.
Soustředění proběhlo bez jakýchkoliv problémů, bylo vidět, že po dovolené mají děvčata do házené velkou chuť a trénovaly jako o život. Dalším pozitivním bodem soustředění bylo zapojení nově příchozích hráček do kolektivu nejen po sportovní stránce, ale i po té lidské a celý týden se odvíjel ve velmi příjemné atmosféře.
"Se soustředěním jsem velice spokojený. Bylo velmi pestré, ale byť to na první pohled nevypadá, všechny formy tréninku byly nějakým způsobem spojeny s házenou, ať už šlo třeba o intervaly nebo tam byla jiná spojitost. Na soustředění se holky zase více vzájemně poznaly, v rámci teambuildingu ty nové lépe zapadly do týmu," hodnotil Rapotín kouč DHK ZORA Olomouc Jan Bělka.

Po zaslouženém víkendovém odpočinku pokračuje Zora v přípravě na domácí palubovce, kde stále ladí fyzickou kondici, ale už v ryze házenkářském pojetí. Vrcholem jednotlivých přípravných bloků budou tři mezinárodní herní konfrontace, už tento týden čtyři utkání v Hodoníně s účastníky Slováckého poháru, dále pak turnaj v Šaľe a na závěr domácí turnaj Pohár míru, který se tentokrát bude hrát netradičně až 6. a 7. září.
Olomoucké hráčky sehrají od středy do soboty celkem 4 přípravná utkání s účastnicemi Slováckého poháru v Hodoníně. Jejich soupeřkami budou postupně: RK Gen-I Zagorje (SLO), BNTU-BelAZ Minsk Reg. (BLR), Toulon Saint Cyr Var Handball (FRA) a Skuru IK (SWE).
Na turnaji v Hodoníně se představí také český mistr Baník Most.
"Budou to určitě velmi kvalitní zápasy, holky si zahrají s někým jiným než v interlize a změří síly se zahraničními celky. Rád bych už v těchto utkáních zapracoval nové hráčky, vyzkoušel signály, souhru, která nám třeba nešla v závěru sezóny. Zkoušet už budeme i obranu, komunikaci v ní," řekl ke Slováckému poháru trenér Zory.

Reklama

ANCORA - italská bižuterie

Katalog firem » Obchod

Italská bižuterie z různých materiálů i recyklovaných - dámská i pánská, prodej ručně zhotovených kabelek a letních šátků nebo zimních šál, peněženky, letní klobouky (nelámavé - n...