Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Heydukova ulice v Černovíře projde kompletní rekonstrukcí, kostky nahradí hladký asfalt

Zprávy z regionu

29.7.2015

Autor: barsi

Od dnešního dne na čtyři měsíce bude kompletně uzavřena Heydukova ulice v městské části Černovír. Povrch z kostek zde bude nahrazen hladkým asfaltem, vysázena bude také nová zeleň, vybudovány nové chodníky i osvětlení. Rekonstrukce začne 29. července a skončí 30. listopadu. Investice přesáhne částku 20 milionů korun.

Ulice o délce téměř 300 metrů projde zásadní rekonstrukcí. "Je to další příklad toho, že se investice na komunikacích snažíme realizovat komplexně, tedy včetně obnovy veškeré infrastruktury, k níž patří i rekonstrukce vodovodu a kanalizace," uvedl primátor Antonín Staněk. Obyvatelé této části Černovíra se tedy po veškerých opravách dočkají nejen nového povrchu komunikace, ale také nových zálivů pro autobusy, parkovacích stání, osvětleného přechodu pro chodce, nových chodníků i lamp veřejného osvětlení.

Rekonstrukce v Heydukově ulici začne ve středu 29. července a skončí 30. listopadu. Čtyři měsíce tak obyvatele ulice čeká úplná uzavírka, která bude znamenat omezení pro místní i řidiče. Obyvatelé Černovíra budou mít přístup zajištěn ulicí Na Hrázi, přes Frajtovo náměstí a ulicí Petřkovou. "Občané domů Heydukova č. p. 1, 1a, 2, 3, 4, 6, 7 a 9 budou mít zajištěn pěší přístup. Vjezd auty bude přizpůsoben vždy dle aktuálních možností stavby. Provoz MHD zůstane zachován, kromě dnů, kdy bude probíhat pokládka nového povrchu, což bude upřesněno v průběhu rekonstrukce," oznámil vedoucí odboru koncepce a rozvoje magistrátu Marek Černý. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Lazeckou, Na Střelnici a následně ulicemi Dobrovského, Komenského, Sokolovskou a Jablonského. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou výše téměř 21 milionů korun, přičemž 5,5 milionu pokryje dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava,“ doplnil investiční náměstek primátora Jaromír Czmero. "Z rozpočtu města jde na investici celkově 16 milionů, zbylých 5 milionů uhradí Správa silnic Olomouckého kraje, které komunikace patří," vysvětlil náměstek Czmero.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip