Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jak se vám líbí vánoční trhy v Olomouci? Hlasujte
 v anketě a pomozte rozhodnout, jak budou vypadat příště

Zprávy z regionu

28.11.2014

Autor: jap

Letos naposledy jsou vánoční trhy v režii společnosti Kulturní Olomouc. Příští rok bude vypsána soutěž na nového pořadatele. A radnice teď chce zjistit, jak jsou lidé spokojeni se současnou podobou trhů, co by bylo dobré zachovat a co naopak změnit. Vypisuje proto anketu. Svůj názor můžete vyjádřit i vy.

Hlasovat můžete na webu města. Na vylosované účastníky čekají věcné ceny!
“Chceme mít zpětnou vazbu a znát názory lidí, kteří v době adventu do centra Olomouce přicházejí. Postoje pak chceme zohlednit a zároveň se jimi inspirovat při rozhodování do dalších let,” vysvětlil důvody pro pořádání ankety primátor města Antonín Staněk s tím, že příští rok město musí vybrat nového provozovatele. “Pětiletá smlouva, kterou město uzavřelo s organizátorem vánočních trhů, tedy se společností Kulturní Olomouc, totiž letos končí,” dodal náměstek primátora pro kulturu Pavel Urbášek. Magistrát proto příští rok vypíše výběrové řízení na nového provozovatele vánočních trhů ve městě. “Předpokládáme, že výběrové řízení bude vypsáno v lednu příštího roku a nový provozovatel vánočních trhů by mohl být znám přibližně v polovině roku 2015," uvedl Urbášek. Olomoucké vánoční trhy navštíví každoročně desetitisíce Olomoučanů i turistů z Česka a zahraničí. O jejich proslulosti svědčí i ocenění, která se jim dosud dostala. Agentura Czech Tourism loni označila adventní atmosféru v Olomouci za příjemnější, než s jakou se setkávají návštěvníci takových vyhlášených destinací, jako je Vídeň či Salzburg. Na základě ankety pak agentura vyhlásila produkt Adventní Olomouc jako druhý nejzajímavější domácí turistický produkt v kategorii Genius Loci. Advent roku 2013 byl jedním z vůbec nejúspěšnějších období z pohledu příjezdu turistů a návštěvníků Olomouce mimo hlavní turistickou sezónu.

jap

Reklama

OpenWine - Showroom

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

V OpenWine jsme specialisté na Jižní Ameriku! Přes 150 druhů jedinečných lahvových vín z Chile, Argentiny a Uruguaye a nově také Itálie, Španělska a Jihoafrické republiky, které nekoupíte ...