Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jakub Herman dal první gól v extralize, hned by jej měnil za body

Rozhovory

31.10.2014

Autor: Radek Heloňa

Hokejisté Olomouce prohráli v 17. kole na domácím ledě s Kometou Brno 2:4. Vstup do utkání měla Mora dobrý, po dvou brankách Jakuba Hermana vedla nad Brnem po první třetině 2:1. Ve druhé části však udělali Kohouti zbytečné chyby, pustili hosty do vedení a ve třetí části už marně chytali brněnské brejky. Rodák z Přerova Jakub Herman, měl radost z první trefy v extralize, ale raději by měl z utkání tři body.

Jakube, jak hodnotíte zápas s Kometou? Dva vámi vstřelené góly jsou asi slabou náplastí na porážku, co?
To, že jsem dal dva góly, ani nevím, dozvídám se to nyní od vás. O druhé brance jsem netušil, že byla připsána mně. Bohužel jsme prohráli, dva góly bych určitě vyměnil za tři body. Dnes jsme chtěli vyhrát, kvůli fanouškům i proto, že bychom Kometu v tabulce dotáhli, nevyšlo to. Dvakrát jsme vedli, ale oni to vždy srovnali a gól na tři dva nás asi uspal. Nešli nám dnes přesilovky, ve třetí části jsme se nedostali do tlaku a čtvrtý gól už byl jen hřebíček do rakve.

Vypadalo to, že měla Kometa více sil. V závěru bylo vidět, že jsou u všech puků dříve. Čím to?
Nemyslím si, že by to bylo rozdílem ve fyzičce, spíše už byli po čtvrté brance na koni a my jsme byli maličko zlomení, takže to bylo spíše o hlavě. Nedařilo se nám dostat do tlaku, sedm minut před koncem jsme byli v oslabení v době, kdy jsme měli bojovat o snížení.

Cítili jste důležitost zápas i kvůli derby, na kterém bylo spoustu diváků?
Věděli jsme, že tady bude vynikající atmosféra. Máme fantastické fanoušky, i Kometa má dobrou podporu, v takové vřavě se hraje parádně. Škoda, že jsme pro naše fandy neutrhli tři body, to nás určitě moc mrzí. Musíme se připravit na neděli, kdy musíme získat body proti Pardubicím.

Konečně jste se dočkal extraligové trefy. Co to pro vás znamená?
Už to byl sedmý zápas, tak jsem si říkal, že už by bylo dobré, aby mi to tam konečně spadlo. Nechtěl jsem se dostat pod tlak, šel jsem tomu naproti. Jsem rád, že se to povedlo, věřím, že to bude pokračovat dál, hlavně ať se daří týmu, protože pak se bude dařit třeba i mě a ostatním klukům v mančaftu.

Jak jste viděl situaci u vaší druhé branky?
V prvním momentě jsme chtěl nahrávat Markovi Lašovi, pak jsem tam uviděl skulinku, tak jsem to tam poslal, ale byla to tyčka a viděl jsem tam někoho dorážet, myslel jsme si, že to dal Marek. Vůbec jsem netušil, že byla branka nakonec připsána mě.

Čím to, že se vám na Kometu nedaří? V přípravě vás dvakrát jasně přehrála, doma v lize taky...
Těžko říct, ale extraliga je něco úplně jiného, než přípravné zápasy. Já jsem hrál jen ten první přípravný duel s Kometou a v něm jsem se zranil. Dnes jsem proti nim hrál první zápas v extralize, byli určitě hratelní. Nepřehrávali nás celý zápas, určitě jsme byli vyrovnaným soupeřem.

Všechny čtyři branky vám dala Němcova první pětka s Tonem a Hruškou...
Máte pravdu, nechali jsme si Tona ujet, byli jsme na to upozorňovaní, abychom si ho nenechali na naší úrovni, což se přesně stalo. To už byl ten čtvrtý gól, hřebíček do rakve toho zápasu.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941