Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Je bezva, kreativní a ráda se líbí: To je Bezvakytka, květinářství plné květů, ale i možností se učit a poznávat

Tipy a názory

25.11.2014

Autor: Martina Burýšková

Máte rádi překvapení? Jedno hezky barevné bych tu pro vás měla. I když už je léto dávno pryč a sluníčko se věčně schovává za mraky, zjistíte, že i právě začínající předvánoční období může být pěkně plné barev. No ano, vánoční věnce, barevné svíčky, třpytivé hvězdy, baňky a vedle toho ještě pestrý výběr z řezaných i hrnkových květin a všemožných hand made drobností pro ozdobu jak vašeho domova, tak vás samotných. Květinářství Bezva kytka v sousedství Čechových sadů a Hotelu Flora je sice na první pohled nenápadné, ale když ho sestoupíte navštívit, uvidíte záplavu barev a vlastnoručně vyráběné kreativity paní Věry Magdonové. Tím ovšem vaše "bezva" setkání s "kytkou" nekončí, nýbrž teprve začíná...

Prostorná a přitom nenápadná je Bezvakytka – květinářství, které si nechává záležet nejen na hezkých květinách, jak už u květinářstvích bývá dobrým zvykem, tak ale také na detailech, které byste obyčejně na takovém místě nečekali. Jednoduše asi tak – když se rozhodnete, že někomu chcete udělat radost a obdarovat ho, pravděpodobně u příležitosti narozenin či svátku, nemusí to zůstat jen u květiny. K tomu přiberete svíčku, aromalampičku, lucerničku, nějakého laskavého andílka nebo třeba nejrůznější hand made originál – náušnice, náramky, svíčky ze včelího vosku, patchworkové drobnosti, krásné malované kameny a nechybí ani přání. Vše máte jednoduše při ruce na jednom místě.

A pokud to s tím "udělat někomu radost“ myslíte vážně, možnost je ještě jedna – dárek mu můžete vyrobit dokonce sami. Pokud nevíte jak a ani co, vůbec nevadí. Na všechno se dá vyzrát. Bezvakytka dělá také pravidelně workshopy, kde se nehledí na to, jak jste šikovní, důležité je chtít. Takže vám tu i poradí a povedou vaše ruce. S blížícím se adventem se vám tato možnost nepochybně bude hodit. Pokud to stihnete ještě dnes, můžete absolvovat od 17 hodin vánoční workshop přímo na prodejně na Krapkově ulici. Vyrábět se budou tradiční vánoční ozdoby od věnců po svícny, nebo cokoliv, po čem vaše srdce zatouží. Co vyrobíte, můžete pak někomu darovat. Běžné vstupné na workshopy v Bezvakytce je 50 korun, za které dostanete základní materiál, v případě vánočního workshopu to je chvojí, a také rady a odborné vedení, na zdobení si pak můžete přinést, co chcete, nebo si přikoupíte cokoliv z nabídky květinářství.

Protože dnešní termín ale už málokdo z nepřihlášených stihne, další příležitost se nabízí hned záhy – tuto sobotu 29. listopadu v Jitru na Mozartově, kde se od 9 do 16 hodin koná Vánoční jarmark. Bezva kytka tady bude mít vlastní stánek, kde se bude také tvořit, a o den později 30. listopadu v Bystročicích v sále tamní sokolovny. Tady se výroba adventních a vánočních dekorací rozjede ve 14 hodin a potrvá do 17. Pokud máte zájem, musíte se ale přihlásit do 28. listopadu na tel. 585 941 263 nebo 606 725 126, či mailem bystrocice@volny.cz. Pokud ani to nestíháte, nebo to máte z ruky, sledujte FB Bezvakytky, tak se určitě včas dozvíte o dalších termínech, nebo se přijďte osobně informovat na prodejnu za dámami, které se o ni starají. Zkrátka nepřijdete ani po zbytek roku, zajímavé tvořivé workshopy se určitě hodí jak na Vánoce, tak na jaře, v létě, na podzim...

Samozřejmě, abyste si nemysleli, že Bezvakytka se ještě před koncem listopadu zbláznila výhradně do Vánoc, zajít si sem můžete též běžně pro květiny třeba pro vaši milou a pokud před sebou máte větší akce, jako třeba svatbu, narozeniny, promoce a jiné, i v takovém případě se můžete na Bezvakytku obrátit. Kytice se prý dá udělat jakákoliv a dodávají květiny také na větší akce.
A podobně jako se zde průběžně konají kreativní workshopy, můžete si zajít také na inspiraci lehce jiného ražení – intuici vám zde potrénují večery s tarotem, nebo si osvěžíte ducha pomocí různých terapeutických technik, jakými je EFT, intuitivní masáží, Reiki či automatická kresba.
Už víte, že Bezvakytku najdete na Krapkově ulici, konkrétně v suterénu domu číslo 30, přímo na rohu, v sousedství Hotelu Flora. Ve všední dny je otevřeno od 9 do 17 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip