Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jiří Zemánek končí jako místostarosta Šternberka, víc se bude věnovat volejbalu

Zprávy z regionu

11.1.2012

Autor: Adam Fritscher

K překvapivé změně dochází na začátku tohoto roku na šternberské radnici. Dlouholetý místostarosta města Jiří Zemánek z důvodu velkého časového zaneprázdnění rezignoval na svou funkci. Dále se chce intenzivně věnovat vykonávání poslaneckého mandátu, více času chce mít pro svou rodinu, ale především také pro svůj velký koníček - volejbal.

Dosavadní šternberský místostarosta Zemánek již svou rezignaci podal na zasedání rady města, vše by mělo stvrdit mimořádné zastupitelstvo 25. ledna. "Stálo za tím dlouhé vnitřní rozhodování, skloubit uvolněnou funkci v komunální politice s poslaneckým mandátem bylo velmi časově náročné a vyčerpávající. Do toho mám rodinu a působím také v několika sportovních organizacích, především jako starosta Sokolské župy Olomoucké-Smrčkovy a předseda oddílu volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc. Pokud bych měl obě politické funkce zastávat nadále, musel bych něco z toho šidit, nebo se volejbalu jako svého největšího koníčku úplně vzdát," vysvětlil svou volbu Jiří Zemánek.
Ten se nadále hodlá intenzivně věnovat plnění povinností člena poslanecké sněmovny, ale vedle rodiny si najde více času i na volejbal. Z pozice manažera bude řídit činnost extraligových oddílů Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk. "Je třeba si uvědomit, že tyto dva oddíly představují sportovní vyžití a smysluplné trávení volného času pro desítky, možná až stovky mladých děvčat. Kromě toho vytvářejí kolem 35 pracovních míst pro dvacítku hráček a zhruba patnáct trenérů dospělých i mládeže, což v dnešní složité ekonomické situaci není hlavně v našem kraji rozhodně zanedbatelné," zdůraznil Zemánek.
Jako volejbalový manažer si klade jasné cíle. "Chtěl bych, aby olomoucký ženský tým dlouhodobě patřil do užší domácí špičky a ten šternberský se zbavil záchranářských starostí a posunul se minimálně do klidného středu tabulky," plánuje končící šternberský místostarosta. "Především olomoucká volejbalová tradice nás vůči fanouškům klubu, ale i celému městu a kraji zavazuje. Vždyť jen za posledních pět let jsme byli dvakrát vicemistry republiky," připomněl Zemánek.
Vedení obou oddílů se podle něj musí více profesionalizovat. "Máme profi hráčky i trenéry, ale často nám prozatím chybí koncepce a systémová řešení, co se týče třeba vyjasnění pracovněprávních vztahů, vytýčení cílů, zodpovědnosti a kompetencí. Sport je sice vždy z velké míry o štěstí, ale je třeba být připraven. Rezervy vidím také v práci s mládeží, hlavně s těmi nejmenšími. Žákovská základna se zmenšuje, s tím je potřeba bojovat. To všechno teď budou mé hlavní manažerské úkoly," uzavřel Jiří Zemánek.

Adam Fritscher

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941