Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na generálku Mory nebo na 56. ročník Poháru Míru v házené

Sport

2.9.2014

Autor: rhe

Tento týden mají sportovní nadšenci opět několik možností kam vyrazit za pasivním sportem. Před posledním přípravným pátečním zápasem Mory se mohou fanoušci zúčastnit autogramiády. Sigma hraje tento týden pohár. Pokud v úterý postoupí ve Velkém Meziříčí, čeká ji v sobotu doma ve 3. kole Třinec. V pátek pak začíná 56. ročník házenkářského Poháru Míru na Zoře.

Mora hraje zase se Slováky, i s posilami Majeským, Dlouhým a Hrňou
Kohouti hrají v týdnu dvě utkání. V úterý odvetu v Nitře a v pátek generálku se Skalicou. Pak už se bude extraliga blížit pekelným tempem. 12. září přijede Slávia Praha a vše vypukne. Než se tak stane, musí trenéři vypilovat sestavu a souhru, mají na to necelé dva týdny. V tom minulém poslali domů Fina Tuominena, ale přišla další posila, z Kladna zkušený bek Ivan Majeský. Ten hrál ve Skalici ve dvojici se Skrbem, mohla by to být dvojice zkušených a vysokých beků. Skrbek měří 193 cm a Majeský 196 cm. "Ivan by měl pomoci vyztužit naši obranu. Je to velice zkušený obránce, hrál v NHL, Švédsku nebo Finsku a má za sebou mnoho mezinárodních zápasů. Je navíc vysoký, takže umí hrát hodně důrazně,“ komentoval novou posilu do obrany pro web Mory generální manažer Erik Fürst.
V pondělí se rozhodlo také o příchodu útočníků Radka Dlouhého z Karlových Varů, jenž uspěl minulý týden na testu a Erika Hrňi z Třince, který si v Olomouc zahrál v předminulé sezóně.
Mora má ještě v útoku zraněné Hermana, Vodného a Řípu. První měl jen drobné zranění, druzí dva se zotavují po operacích kolen, ale v nejbližší době už by také měli být fit. Vodný již delší dobu trénuje a Řípova operace zase nebyla z těch vážnějších.
V úterý hraje Olomouc v Nitře, která Kohouty minulý týden na jejich ledě kromě první třetiny přehrála. Zápas startuje v 17:00.
"Z naší strany to byla doma proti Nitře hrůza. Zřejmě jsme zapomněli, jak hrát hokej. Naštěstí však máme nějaký čas, abychom jsme se dali dohromady, jsme tým a musíme to vše společně zvládnout a přejít tohle špatnější období, protože takto to dál určitě nepůjde a je třeba něco změnit. Je jedno s kým budeme hrát, jelikož takovým výkonem bychom snad neporazili nikoho," hodnotil zápas jeden ze Slováků v kabině Mory Roman Rác.
Ve Skalici už Mora zabrala a vyhrála ve čtvrtek 5:2. "Potřebovali jsme si po úterním zápase zlepšit naše sebevědomí a hlavně se dostat do herní pohody. To si myslím, že se nám právě proti Skalici podařilo a snad to už bude jen lepší,“ hodnotil duel útočník Rostislav Marosz.
Zápas se Skalicou hraje Mora v pátek 5. září v 17:00 na olomouckém ZS.

Sigma má dohrávku 2. kola PČP ve Velkém Meziříčí, pak případně Třinec
Fotbalisté Olomouce v sobotu jen remizovali v Opavě 0:0 a v podstatě tak nesplnili cíl, který dali fanouškům na středečním setkání, že ve Slezsku zvítězí. I remíza však má svoji cenu. Hanáci konečně uhráli vzadu po delší době venku v mistráku nulu, nepustili Opavu do většího náskoku, a na čelo tak ztrácí z 13. příčky šest bodů. Ukazuje se, že FNL bude letos velmi vyrovnaná. Sigma musí vyhrávat doma a venku hlavně neprohrávat. Aby se jí dařilo více, musí zlepšit venku ofenzivní hru. "Myslím, že tam pořád chybí odvaha, vzít to na sebe a zakončit ze šestnáctky. Měli jsme tam příležitosti, ale ještě to zkoušíme někam prostrčit. Je to o tom vzít to prostě na sebe a rozhodnout," hledal příčiny útočných potíží venku Aleš Škerle po utkání v Opavě.
"Chystáme se jako na každé jiné utkání, víme, že naší povinností je postoupit a s tím tam také pojedeme,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz. Šetřit v poháru hanácký lodivod žádné hráče nebude. "Ono to ani moc nejde. Dva hráči, Plšek a Houska, jsou v reprezentaci, Rolinc a Habusta mají šrámy z utkání za béčko, takže to vychází tak, že tam budeme mít tak tři náhradníky,“ podotkl.
Stoper David Bystroň odehrál v neděli celý zápas za béčko, premiéru v áčku mít ale zítra ještě nebude. "Jestli se bude cítit dobře, tak by si zahrál, pokud postoupíme, v sobotu proti Třinci, nebo ještě jedno utkání za béčko,“ dodal Kalvoda.
Nyní čeká Hanáky dohrávka 2. kola Poháru České pošty, když jedou v úterý na hřiště divizního Velkého Meziříčí. Můžou si tak vyzkoušet opět hru venku. Ale pozor, nečeká je jednoduchý soupeř. Velké Meziříčí je v Divizi D na druhém místě a v 1. kole Poháru České pošty vyřadilo třetiligovou Břeclav. V Divizi D má ze čtyř utkání nastříleno 12 branek, což dělá průměr tří gólů na utkání. O ty se stará především útočník Pavel Simr. Forvard s ligovými zkušenostmi z Brna a Jihlavy. Proti Sigmě určitě nebude hrát záložník Berka, který ve víkendovém derby, které "Medříč" vyhrál v Bystřici nad Pernštejnem 4:2, dostal červenou kartu. FC Velké Meziříčí hrálo v této sestavě: Invald – Mucha Z., Mucha P., Šimáček, Krejčí – Dufek (87. Pokorný), Smejkal (88. Souček), Berka, Durajka, Demeter (84. Liška) – Simr (80. Ráček). Trenér Smejkal.
Pokud Sigma 2. kolo zvládne, čeká ji v sobotu na Andrově stadionu ve 3. kole PČP kolega z FNL Fotbal Třinec, se kterým pak hraje 21. září venku 7. kolo FNL. Zápas ve Velkém Meziříčí se hraje v úterý 2. září od 17:00.

56. ročník mezinárodního turnaje o Pohár míru v házené žen
V sobotu začíná tradiční turnaj v házené žen, který pořádá DHK ZORA Olomouc. Hanačky mají zatím za sebou dva turnaje. Hráli na Slováckém poháru v Hodoníně, kde se utkaly se silnými zahraničními celky z Francie, Švédska, Běloruska a Slovinska a tradiční turnaj v Šale, který hrály o víkendu a skončily na něm třetí, když prohrály s maďarským celkem Mosongmagyaróvár, domácí Šalou a porazily Piccard Senec.
Proti Šale hrál tým Jana Bělky v této sestavě: Olomouc: Dederlová, Rašková, Derzsiová - Růžičková 3, Sovová, Berová 4, Dostálová, Kubáčková 2, Salašová 3, Kalová 2, Chrenková 6/1, M. Salčáková 2, K. Salčáková 2, Ždánská, Gebra Selasie, Hvostaľová 2, V. Fryčáková 1.
"Všechny zápasy v Šale jsme pojali opravdu v duchu přípravy. Trenér Bělka dal příležitost všem hráčkám, které odehrály v každém zápase 25-35 minut. Zkoušely se různé herní varianty. Soupeřky moc nestřídaly, hrály celá utkání téměř jen se základní sestavou," řekl k turnaji v Šale vedoucí DHK ZORA Olomouc Jaroslav Turek.
56. ročník Poháru Míru se bude hrát tentokrát jen o víkendu. Účastnit se ho budou čtyři týmy. Domácí DHK ZORA Olomouc, Duslo Šala, Piccard Senec a Juniorský tým Zory, za který budou hrát hráčky béčka, starších dorostenek a také áčka, aby byla zejména hráčky A-týmu v maximálním herním zatížení. Rozpis turnaje přineseme v průběhu týdne.

Reklama

Snové svatby Jana Řezáčová

Katalog firem » Služby » Svatební salóny, půjčovny

Aby Váš svatební den byl Vašim splněným snem. Jsme svatební agentura z Olomouce, která nabízí kompletní svatební služby - svatba na klíč, koordinace svateb, svatební líčení, svatební ...