Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na vedoucí Třinec v hokeji, mistra v házené, poprvé na volejbal nebo do Zlína podpořit Sigmu

Sport

22.10.2014

Autor: rhe

Sportovní týden bude nabitý událostmi. Vše začíná už ve středu, kdy v předehrávce interligy přivítá Zora Černé Anděle z Mostu. V pátek hostí Mora vedoucí Oceláře Třinec. V sobotu se doma poprvé představí volejbalistky UP, o první body zabojují také házenkáři STM proti Kopřivnici. Sigma jede v sobotu bojovat o body do Zlína, Mora pak do stejného města v neděli. Basketbalisté hrají ve stejný den v Šumperku.

Mora hostí vedoucí Třinec a jede na led mistra ze Zlína
Kohouti přivítají v pátek vedoucí celek Tipsport extraligy Oceláře Třinec. První tým ligy Moru ve 2. kole doma porazil tenisově 6:1, Hanáky může utěšovat, že kromě Sparty to schytali ve Werk aréně všichni. Třinec šlape jako dobře namazaný stroj, ale Mora jej může v pátek přibrzdit. Od Kohoutů v pátek nikdo nečeká body, a proto můžou hokejisté hrát pod menším tlakem, než třeba s Karlovými Vary, kde byly body nutné.
Zápas s Oceláři začíná jako vždy ve všední den v 18:00, v pátek všichni na značkách! A třeba hromové MORÁÁÁÁ pomůže Třinec skolit.

PŘEDPRODEJ NA TŘINEC STARTUJE
Odteď máte možnost rezervovat si, nebo potažmo rovnou koupit vstupenky na páteční zápas, ve kterém Kohouti na domácím ledě v rámci 15. kola extraligy vyzvou třinecké Oceláře, kteří zatím hrají v dosavadním průběhu extraligy téměř vlastní soutěž. Nezapomeňte, že rezervace vyprší ve čtvrtek v 23:59:59!
Osobní předprodej bude na pokladnách zimního stadionu probíhat ve ČTVRTEK od 15 do 18 hodin.
Před utkáním budou otevřeny tři pokladny. Na pokladně u Slovanského domu jen vstupenky na stání!
Vedení klubu také prosí fanoušky, aby vyšli na utkání s předstihem a vyhnuli se případným frontám.
• Kupujte vstupenky on-line: bit.ly/vstupenky_TRI

Sigma hraje na ledě nepříjemného Zlína
SK Sigma Olomouc drží ve FNL šňůru pěti výher v řadě. V tabulce je třetí za Varnsdorfem a Táborskem, ale vzájemný duel v Táborsku (28. října) mají Hanáci k dobru. Dobrou fazónu budou chtít svěrenci Leoše Kalvody potvrdit i ve Zlíně, kde je ale nečeká jednoduchý duel. Tým trenéra Pulpita je ve vyrovnané tabulce sedmý, doma však body moc nerozdává, má tři výhry, dvě remízy a žádnou prohru. V posledním utkání remizoval v Mostu 0:0.
Utkání se hraje v sobotu 25. října na stadionu Na Letné od 18 hodin.

Zora hostí mistra z Mostu, dočká se výhry?
Hanačky neměly vstup do soutěže příliš vydařený, bodová nula na jejich kontě nahrává jejich nejbližším konkurentům v boji o play-off, kterým se naopak daří a nebezpečně unikají, navíc mají i v 5. kole "přijatelné" soupeře - Zlín hraje doma s Prešovem a Veselí jede do Bratislavy. Přitom předsezonní prognózy byly optimistické a také herní vystoupení Hanaček v obou utkáních na Slovensku proti družstvům slovenských velkoklubů v Šaľe a Michalovcích nevypadala špatně. Chybí tomu jen bodové zisky. Jediné domácí utkání letošní sezony proti Zlínu se olomouckým děvčatům moc nevydařilo, soupeř na ně byl po všech stránkách výborně připraven. I proto vzhlíží Zora ke středečnímu zápasu jako ke zlomovému momentu, kdy budou Olomoučanky chtít potvrdit svou kvalitu i výsledkově.
Další utkání je totiž čeká v Edenu a ani tam to nebude procházka růžovým sadem. Jedině, že by si vzaly příklad z kolegů hokejistů, kterým se o víkendu také podařilo vyloupit Eden. Černí andělé zatím mají jen jednobodovou ztrátu z domácího zápasu se Šaľou a určitě budou chtít odjet s plným bodovým ziskem. Slovenské duo Súkenníková, Szarková už začíná šlapat naplno, prosazují se i mladé Jeřábková, Ryšánková a další. Trenér Poloz bude ještě postrádat zraněnou reprezentantku Růčkovou. Favoritkami jsou hostující hráčky, Hanačky jsou však připraveny překvapit.
Zápas s Mostem se hraje ve středu 22. října od 17:30 v hale DHK ZORA Olomouc.

I STM čeká na první body. Pokusí se o ně proti Kopřivnici
Nováček 1. ligy zažívá velmi těžký start do soutěže. Po 5. kole jsou svěřenci Vladana Táborského stále bez bodu na posledním místě. V posledním utkání prohráli na hřišti druhých Strakonic 34:26, pozitivem byl jedenáctigólový návrat Miroslava Vaverky, který by měl na spojce pomoci dalším střelcům Tydlačkovi s Pavlem Mazáčem. Stavomontáže čeká v sobotu další přetěžký soupeř. Kopřivnice je první, vloni hrála extraligu.
Zápas se hraje v sobotu 25. října od 17 hodin v hale DHK ZORA Olomouc.

Volejbalistky UP hrají konečně doma
V 1. a 3. kole hrály venku, ve 2. měly volno, až ve 4. kole nastoupí hráčky vedené Jiřím Teplým doma ve Sportovní hale UP na Lazcích. Ještě před tím se volejbalistky SK UP Olomouc ve čtvrtek od 17 hodin představí v hale pražského Olympu.
Až ve 4. kole Uniqa extraligy volejbalu žen se „Vysokoškolačky“ předvedou svému publiku. V sobotu 25. října ve Sportovní hale UP hostí SK UP Olomouc od 17:00 celek TJ Ostrava.

Basketbal Olomouc hraje v Šumperku
6. kolem pokračuje 1. basketbalové liga. Basketbal Olomouc po dvou porážkách zase zabral a doma porazil 99:87 Sokol Šlapanice. Hanáci jsou v tabulce čtvrtí spolu s JBC MMCITÉ BRNO a zajíždějí v neděli na palubovku předposledního nováčka ze Šumperka. Zápas má začátek v 15:00. Svěřenci Michala Pekárka budou chtít na půde nováčka 1. ligy bodovat naplno.

Reklama

VÝSTAVIŠTĚ FLORA

Katalog firem » Cestovní ruch » Veletrhy a výstaviště

Výstaviště flora Olomouc, a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Naše služby: · Pořádáme koncerty, výstavy, veletrhy, konference, svatby a jiné kulturní a...