Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kapitán staršího dorostu Mory Miroslav Kuba litoval po vyřazení v semifinále neproměněných šancí

Rozhovory

26.3.2015

Autor: Radek Heloňa

Olomoucký starší dorost dosáhl v letošním ročníku hokejové extraligy velkého úspěchu. Přes Slavii, Liberec se probojoval až do semifinále, kde nestačil na Oceláře z Třince. Po druhém a domácím zápase byli hráči Olomouce pochopitelně velmi zklamaní. Nejvíce snad kapitán mladých Kohoutů Miroslav Kuba, který v utkání neproměnil dvě trestná střílení. Přesto našel síly i na rozhovor, ve kterém zhodnotil úspěch svého ročníku.

Miroslave, s Třincem jste prohráli i druhý zápas a jste bohužel ze hry o titul. Proč to ani ve druhém zápase s Oceláři nevyšlo?
Dojeli jsme na koncovku. Já jsem ve druhém zápase jel dva nájezdy, byl jsem několikrát sám před brankou a nedal jsem. Soupeř šance proměnil, byli produktivní. My jsme bojovali, snažili jsme se, ale nestačilo to.

Celkově lze asi hodnotit sezónu velmi pozitivně, i když vyřazení před finále určitě hodně mrzí...
Ano, je to úspěch. Slavia i Liberec určitě nečekali, že je vyřadíme. Po celé sezóně, kde jsme byli chvíli dole, pak byla dobrá série, dařilo se nám i v nadstavbové části, kdy se nám povedl pěkný výsledek. I když vyřazení bude hodně dlouho mrzet.

Kde bral mančaft sílu na takový úspěch?
Týmovost a bojovnost, táhli jsme za jeden provaz a nebyla to jen fráze.

Trénoval vás Jan Tomajko, který sám vyhrál kdysi s Olomoucí juniorský titul. Má za sebou velkou kariéru, je to výhoda pro mladé hráče, když je vede kouč, který něco v hokeji dokázal?
Ano. Je to snad nejlepší kouč, který mě trénoval. Dává nám spoustu dobrých rad, naučil nás spoustu věcí, moc si ceníme toho, že nás trénoval. Myslím, že spousta kluků se pod ním ohromně zvedla a výkonnostně se posunula.

Ve druhém utkání jste jel dvě trestná střílení. Co chybělo k tomu, abyste proměnil?
V obou případech jsem moc nevěděl co udělat. V prvním jsem zkusil golfák, ale dal jsem to moc doprostřed. Ve druhém jsem zkusil kličku do bekhendu, ale počkal si na to, navíc už byl těžký led a nešlo to udělat tak rychle, ale měl jsem to dát.

Které spoluhráče byste vyzvedl za celou sezónu. Kdo to táhl?
Určitě oba brankáři Michal Šoustal a Tomáš Pospíšil. Play-off vyšlo Michalovi a hodně nás podržel, nebýt něho, vypadli jsme možná dříve. V obraně je velký talent Kuba Galvas, který je věkem ještě mladší dorostenec. Výborně hráli vzadu Jarda Škoda, Jindra Kolovratník, Jakub Metelka. V útoku Matic Jeklič, Honza Štefka, Dominik Marek, Pepa Podlaha, což je taky mladší dorostenec, ale výborný ve hře do těla, střelu má výbornou. Spousta dalších, vyjmenoval bych nejradši všechny.

Už jste říkal, že jste měli dobrou partu. Kde jste ji tvořili?
Byli jsme od začátku dobrý kolektiv. Vždy jsme chodili na týmové obědy či snídaně a nejlépe se to pak ukáže na ledě.

Kolik by vás mělo jít do juniorky? Jaké tam budete mít cíle?
Asi osm nebo devět. Uvidíme, je to hodně těžká soutěž, se spoustou kvalitních týmů. Play-off asi bude cílem, ale to je hodně dopředu.

A jaké máte vy cíle v hokeji?
Chtěl bych si zahrát extraligu.

Sestava staršího dorostu HC Olomouc z posledního utkání sezóny proti Ocelářům Třinec
HC Olomouc: Šoustal (Pospíšil) – Kolovratník, Metelka, Galvas, Klvaňa, Beutl, Škoda – Zabloudil M., Štefka, Podlaha, Spurný, Hajšman, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák, Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier, Kuba (C). Trenér: Jan Tomajko.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip