Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kluk z klidné Hané – sedmnáctiletý Václav Chaloupka má světovou medaili z divokého vody

Sport

27.4.2015

Autor: David Knebel

Sedmnáctiletý Václav Chaloupka z olomouckého klubu SK UP Olomouc zaznamenal jeden z největších úspěchů, v historii klubu. Na mistrovství světa juniorů ve vodním slalomu získal v brazilském Foz do Iguacu v kategorii singlkanoistů bronzovou medaili.  

Talentovaný mladík se v Brazílii prezentoval udivující formou. Borec z Olomouce ovládl kvalifikaci, dojel druhý v semifinále a v poslední, finálové jízdě skončil třetí. „Kdyby mi to někdo před šampionátem řekl, tak mu neuvěřím, ale formu jsem tady měl dobrou. Vyhrál jsem kvalifikaci, dojel druhý v semifinále a tak jsem v medaili před finále doufal. Konkurence ovšem byla velmi silná, takže to, že to dopadlo na bronz, je pro mě fantazie,“ radoval se po závodě čerstvý medailista z mistrovství světa Chaloupka.

Mohlo by se zdát, že pro klub, který je zvyklý vozit medaile ze světových i evropských šampionátů pravidelně, je Chaloupkův úspěch jen jedním v řadě, jenže to zdaleka ne! Chaloupka se dokázal prosadit v individuální kategorii na stupně vítězů v olympijském slalomu a to se na Hané nepovedlo už skutečně hodně dlouho. Václav Chaloupka z Velké Bystřice trénuje u olomoucké loděnice, kde je největší peřejí, s trochou nadsázky, vír za plující kačenou a i proto je Chaloupkův počin naprostým unikátem. K individuálnímu bronzu přidal navíc ještě jeden bronz v závodě družstev. Příští rok je pro Chaloupku poslední mezi juniory a plány má veliké. „Do příští sezony musím mít jen ty nejvyšší cíle,“ shrnul své ambice krátce Chaloupka.

David KnebelKanoistický oddíl SK UP Olomouc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941