Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koaliční smlouva je podepsaná, nové vedení města slibuje MHD pro seniory zdarma i redukci hazardu

Zprávy z regionu

23.10.2014

Autor: Jan Procházka

Krátce po desáté hodině dopoledne byla dnes podepsána koaliční smlouva mezi ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Strany, které příští čtyři roky budou stát v čele města, v ní slibují například bezplatnou hromadnou dopravu pro seniory starší sedmdesáti let, další redukci hazardu či prodloužení tramvajové trati.

Stačily čtyři podpisy a nová radniční koalice je oficiálně potvrzená. Olomouci bude až do roku 2018 vládnout koalice sociálních a občanských demokratů, TOP 09 a lidovců. Potvrdit ji nyní musí zastupitelstvo, které by se mělo sejít zhruba do měsíce. Vzhledem k většině 24 křesel se ale dá očekávat, že akt bude pouze formalitou. "Jednání probíhala korektně a věcně. Možná právě toto, že subjekty, které tuto smlouvu uzavřely, znají dlouhodobě fungování a chod města Olomouce. Proto měly celkem jasno v programových prioritách," shrnul budoucí primátor Antonín Staněk z ČSSD.

Koalice dnes představila hlavní programové body, které jsou součástí smlouvy. "Nejpodstatnějším bodem je hospodárnost. Shodli jsme se na tom, že současný stav financí není šťastný. Chceme otevřou radnici a zveřejňovat opravdu všechny smlouvy, tak aby občan mohl mít přehled o tom, jak nakládáme s veřejnými prostředky," prozradil Staněk. Koalice představila i další body. Chce například zavést bezplatnou hromadnou dopravu pro občany starší sedmdesáti let, pro seniory má být navíc zřízena funkce ombudsmana. Nové vedení města chce také pokračovat v další regulaci hazardu a posilovat partnerství s univerzitou či krajem. Partneři se také shodli na nutnosti opravit zimní stadion a definitivně shodili ze stolu možnost stavby nového.

Kompletní text koaliční smlouvy najdete zde »

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

iKABEL - ELEKTRO OLOMOUC

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

STAVÍTE DŮM či plánujete REKONSTRUKCI? Jsme specialisté v oboru elektro s 25letými zkušenostmi a Certifikacemi známých výrobců. Nabízíme vám: ENERGETICKY ÚSPORTNÉ TOPENÍ po...