Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora doma nestačila v derby na brněnskou Kometu

Sport

31.10.2014 aktualizováno 31.10.2014 20:52

Autor: Radek Heloňa

Kohouti hostili v 17. kole moravského rivala z Brna. Kometa byla před utkáním v tabulce osmá, Mora devátá. Hanáci drželi sérii čtyř utkání vyhraných po základní hrací době. I Kometa chytila v poslední době formu. V utkání se nakonec ukázala být silnější brněnská Kometa, která po výhře 4:2 odvezla všechny body.

Trenéři Mory udělali oproti duelu ve Zlíně jednu změnu, do sestavy se vrátil uzdravený obránce Pavel Skrbek. Kometa poprvé nasadila posilu z Finska Antonína Honejska. Olomouc měla v úvodu převahu, dobré šance měli Marosz a Laš, hostující Čiliak odolal. Kometa odpověděla nebezpečným pokusem Němce ve 4. minutě. O minutu později už Olomouc vedla. Po akci Vyrůbalíka s Hrňou zakončoval do prázdné branky Jakub Herman. Kometa mohla srovnat v početní převaze, Honejska vychytal Vošvrda. Ve druhé přesilovce Brna už vyrovnal útočník Ton.
Hanáci měli v první třetině potíže s disciplínou, v 15. minutě šli potřetí na trestnou lavici. Další možnost na skórování měl po pasu Káňi Honejsek. V poslední minutě první části šla Mora do vedení. Herman trefil tyč a Marek Laš s přispěním Františka Ptáčka dorazil volný puk do branky. Gól byl připsán Jakubu Hermanovi.
Druhá část začala obrovskou šancí Komety, opět se vyznamenal Vošvrda, na druhé straně ohrozili Čiliaka Hrňa s Rácem, ale i zde byl brankář úspěšnější. Ve 25. minutě hosté srovnali. Ton ujel obraně Mory a jeho pokus dorazil za záda Vošvrdy Vojtěch Němec.
Ve 34. minutě došlo k větší potyčce, nejvíce aktivní byli Majeský s Vondráčkem a Dlouhý s Dujsíkem. Olomouc přesilovku nevyužila a tři minuty před pauzou dostal hosty poprvé do vedení Vojtěch Němec.

Třetí část začala Mora oslabením, které přestála a ve 43. minutě i tutovku Káňi, kterého parádně vychytal Vošvrda. Na druhé straně ujel obráncům Komety Dlouhý, ale i Čiliak se činil. Ve 45. minutě ujel obraně Hanáků opět Petr Ton a zvýšil na 4:2. Kohouti se snažili snížit, ale Kometa ukázala, že je momentálně silnější a Hanáky do šancí nepouštěla. Výjimkou byla 54. minuta, ale Pateru opět vychytal Čiliak. Kometa nakonec vyhrála v Olomouci zaslouženě 4:2.
"Nevstoupili jsme do utkání špatně, měli jsme další šance a v závěru třetiny si vzali zpět vedení. Ve druhé třetině jsme si ale nechali dát zbytečné góly zadarmo po hrubých individuálních chybách. Musíme se z toho poučit, takové chyby dělat nemůžeme, do té doby mohlo utkání dopadnout všelijak. Pak jsme si nechali dát čtvrtý gól z brejku, od té chvíle bylo Brno lepší, to souhlasím, ale ve druhé části jsme byli minimálně vyrovnaným týmem. Hráli jsme dnes hrozně přesilovky, neodehráli jsme to dnes optimálně. Dvě třetiny to nebylo špatné, ve třetí už byl zápas otočený," hodnotil zápas Jiří Dopita.

HC Olomouc2:4HC Kometa Brno
(2.1, 0:2, 0:1)
Branky:5. Herman (Hrňa, Vyrůbalík), 20. Herman – 11. Ton (Hruška, Kempný), 25. Němec (Ton), 37. Němec (Dujsík, Hruška), 46. Ton (Němec, Kuboš).
Rozhodčí:Hodek, Pavlovič – Flégl, Polonyi
Vyloučení:10:9.
Využití:0:1.
Diváků:5 500 vyprodáno.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Trvaj)– Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek – Rác, Marosz, Cibák – Jergl, Patera, Buc – Hrňa, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Dlouhý. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Kometa Brno:Čiliak (Falter) – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, König – Ton, Němec, Hruška – Honejsek, Čermák, Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek, Kusko, Dočekal. Trenéři: Vladimír Kýhos a Karel Beran.
Reklama

pizzapollo

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

* Rozvážíme denně od 10:00 hod do 23:30. * Objednávky přijímáme již od 9 hod, poslední objednávku přijmeme ve 23:30. * Při objednávce po tel. budete požádáni o příjmení, adresu pro ...