Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Olomouce dorazí HC Škoda Plzeň. Debut čeká Jiřího Řípu

Sport

25.11.2014 aktualizováno 25.11.2014 12:36

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc nastoupí ve 24. Tipsport extraligy v plecharéně proti Škodě Plzeň. Hanáci mají za sebou dvě porážky s Litvínovem a v Mladé Boleslavi. V tabulce jsou osmí a Plzeň je o místo a bod za nimi. V utkání tak půjde o hodně. Moře hlavně o zastavení porážek. Distancovaného Radka Dlouhého by měl nahradit Jiří Řípa.

Hokejisté HC Olomouc hrají ve 24. kole Tipsport extraligy v plecharéně od 18:00 proti Škodě Plzeň. Kohouti mají za sebou dvě porážky v řadě. V pátek v televizním utkání těsně prohráli s nyní vedoucím Litvínovem 4:5 a v neděli padli také na ledě druhého nováčka z Mladé Boleslavi, když podlehli 2:4. Všechny branky dostali Hanáci v oslabení, na trestné lavici byli celkem třináctkrát, Radek Dlouhý dostal za zákrok na Michala Broše trest 5 + do konce utkání.
Radek Dlouhý dostal za faul na Broše trest na 5 utkání
Radek Dlouhý nakonec dostal od disciplinární komise extraligy trest na pět utkání za faul na Michala Broše z Mladé Boleslavi. Šestý zápas vynechá automaticky, neboť za zákrok ve 23. kole dostal trest ve hře. Dlouhý fauloval Broše ve 31. minutě nedělního zápasu, kdy jej trefil loktem do hlavy a způsobil mu otřes mozku.
"Při zákroku zvedl paži a dopustil se zřetelného zásahu do oblasti hlavy a krku, přičemž si musel být vědom, že s přihlédnutím k rychlosti, v jaké byl zákrok veden, může dojít i k těžkému zranění," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě. Zároveň poukázal na fakt, že Broš předtím odehrál puk a následně byl atakován ze strany, mimo svůj zorný úhel.
Olomoucký útočník mohl vzhledem k tomu, že Broše zranil, dostat až desetizápasový trest. Protože však nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, vynechá nuceně pět zápasů. Do sestavy Kohoutů se Dlouhý může vrátit 14. prosince v utkání 30. kola extraligy proti Kometě Brno.
Co říkal po utkání na zákrok útočník Mory. "Věřte mi, že se mi o tom hrozně špatně mluví. Nic takového jsem neměl v úmyslu. Chtěl jsem jít Michalovi do těla. Vůbec jsem nepomýšlel na to ho trefit do hlavy. Vůbec ne. Ani jsem ho nechtěl nijak zranit. Hrozně mě mrzí, co se stalo. Všechno se to seběhlo hrozně rychle. Rozhodl jsem se jít Michalovi do těla. Tvrdě, ale čistě ho zastavit. A on možná vteřinu předtím, než jsme se střetli, se najednou nějak narovnal, prostě změnil nečekaně pohyb a já už na to nedokázal zareagovat. Nešlo to už," řekl pro isport.cz Radek Dlouhý.

První zápas čeká Jiřího Řípu
Radka Dlouhého by měl nahradit v sestavě Jiří Řípa povolaný z Třebíče. Jak se zkušený forvard na debut v extralize za Moru těší? "Určitě to bude těžké, sezóna už dlouho běží. Navíc nemám dlouhodobou zkušenost s extraligou. Nastupuji však do rozjetého vlaku, který jede celkem dobře. To je pro mě určitě lepší, než kdyby byl zadrhlý, nebo by se nehrálo tak dobře. Jelikož se ale klukům daří, myslím, že to pro mě bude jednodušší," řekl na Facebooku Mory Jiří Řípa.
Už v úterý však čeká Olomouc další extraligové utkání, protože Kohouti na svém ledě přivítají Plzeň, a tak se v plecharéně sehraje další velice důležitá bitva dvou týmu, které od sebe dělí pouhý jeden bod. "Tento nevydařený zápas snad už bude za námi a my musíme jít dál zápas od zápasu. Bohužel se stalo a prohráli jsme, ale my musíme pokračovat dál. Utkání opět začne od nuly a my už nesmíme vůbec přemýšlet nad tím, co se stalo v minulých utkáních. Jediné, co však musíme zlepšit, jsou naše vyloučení, kterých musí být v zápasech mnohem méně,“ dodal pro klubový web útočník Jakub Herman.
HCO je aktuálně s 31 body na 8. místě. HC Škoda Plzeň má o bod méně a je o jedno místo za Kohouty. V neděli doma porazila Liberec 3:1. V pátek vyhráli Indiáni ve Zlíně. Po odchodu trenéra Razýma vyhrála Plzeň tři utkání z pěti duelů. "Děláme pořád stejné věci, akorát jsme ještě přidali v intenzitě. Pomohl příchod trenéra Čiháka, která nás neustále povzbuzuje, věřím, že to tak půjde dál a budeme dále bodovat," řekl pro pořad Hokej den poté útočník Škodovky Jozef Balej.
Olomouckou stopou v kádru Škodovky jsou útočníci Michal Dvořák a Ondřej Kratěna. První ale nedávno ukončil kariéru a druhý je zraněný. Vzájemný duel v 11. kole vyhrála Mora 5:2, za Kohouty se trefili Hrňa, Patera, Dlouhý, Zuzin a Kucharczyk.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň
Zimní stadion v Olomouci, úterý, 25.11. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek - Škůrek– Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Zuzin– Řípa, Knotek, Kucharczyk. Trenéři: P. Fiala a Jiří Dopita.
HC Škoda Plzeň Mensator – Jeřábek, Kadlec, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Pletka, Kašpařík, Johnson – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Lev, J. Sýkora – Hollweg, Přikryl, Balej – Beran Trenéři Straka, Špaček a Čihák.

Poslední vzájemný duel Mory s Plzní 11. kolo
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Kratěna (TS), 10. T. Sýkora (Johnson, Balej) – 6. Hrňa (Ondrušek, Škůrek), 22. Patera (Buc, Skrbek), 32. Dlouhý, 50. Zuzin (Patera), 57. Kucharczyk (Marosz). Rozhodčí: Lacina, Turčan – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4, navíc TS pro Plzeň. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4325. Střely na branku: 35:29. Zblokované střely: 11:7. Hity: 16:9. Vhazování: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5. Nejlepší hráči utkání: Kratěna (PLZ) – Hrňa (OLO).
Plzeň: Machovský – Pulpán, Kadlec, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Lev, Simon, Kratěna (C) – Pletka, Divíšek, Sýkora J. – Johnson, Sýkora T., Balej – Kubalík, Beran, Schleiss.
Trvaj – Majeský, Varůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek – Cibák, Marosz, Kucharczyk – Buc, Patera (C), Zuzin – Laš, Matai, Hrňa – Dlouhý, Herman, Diviš.

Reklama

AKVA TERA EXO

Katalog firem » Obchod » Chovatelské potřeby

Nejlevnější granule pro psy, nejlevnější akvária se zárukou pěti let, mořská akvaristika a ještě mnohem více pro vaše zvířecí miláčky.