Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kraj a město našly společnou řeč, rondel  na Dobrovského se začne stavět už v červnu

Zprávy z regionu

3.5.2012

Autor: roc

Olomoucký kraj a město Olomouc letos spojí své síly a postaví novou okružní křižovatku v ulici Dobrovského. Krajští radní se dohodli se svými městskými kolegy, že stavbu nové křižovatky spojí s plánovanou rekonstrukcí kanalizace a vodovodu ve Studentské ulici. Obě investice si vyžádají zhruba 60 980 000 korun.

Okružní křižovatka bude spojovat ulice Dobrovského, Na Střelnici, Studentskou a Zámečnickou. Olomoucký kraj za rondel zaplatí zhruba 40 350 000 korun. Město Olomouc na rondel přispěje 4,5 milionu korun. Těmito prostředky se bude spolupodílet na úpravě vegetace, chodníků, veřejného osvětlení a cyklistické stezky. Stavba samotné křižovatky bude v režii kraje, rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Studentská je projektem města.
Ještě v květnu kraj zažádá na stavbu o dotaci z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava. „V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele nové okružní křižovatky. V květnu bychom měli znát jméno firmy, která rondel postaví,“ uvedl hejtman kraje Martin Tesařík. „Stavební práce na rondelu zahájíme v červnu. Řidiči novou okružní křižovatkou projedou nejpozději do října letošního roku,“ dodal hejtman.

roc

Reklama

Hotel Flora - CENTRAL PARK Flora

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Hotely

Hotel se nachází pouhých 7 minut chůze od historického centra města Olomouce, v blízkosti krásných městských parků, které hosté využívají k relaxaci a aktivnímu odpočinku. Pokoje ve vyš...