Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Křižovatka v Dobrovského ulici dostala nové žluté značení. Kvůli sérii drobných havárií

Zprávy z regionu

6.9.2012

Autor: amb

S novou dopravní situací se zatím obtížně vyrovnávají někteří řidiči projíždějící křižovatkou olomouckých ulic Dobrovského a Dlouhá. Vzhledem k výstavbě nedalekého rondelu zde totiž byla přechodně změněna dlouho vžitá přednost v jízdě, což bylo důsledkem několika menších dopravních nehod. Magistrát proto nechal opatřit frekventovanou křižovatku výrazným žlutým vodorovným značením.

Zatímco běžně mají na frekventované olomoucké křižovatce, na níž z výšky dohlíží katedrála sv. Václava, přednost řidiči projíždějí ulicí Dobrovského, během výstavby kruhové křižovatky vznikající o několik set metrů dál se dopravní situace změnila. Část ulice Dobrovského směrem do centra města je totiž uzavřena a přednost tak nyní mají řidiči, kteří jedou od Komenského ulice směrem na Lazce do Dlouhé ulice nebo v opačném směru. Zaslepená část Dobrovského ulice je nyní silnicí vedlejší. Toto dopravní opatření má trvat až do otevření nového rondelu, do té doby je tah přes Lazce Dlouhou ulicí součástí objízdné trasy.

"Dosavadní dopravní značení sice odpovídalo všem normám, ale protože zde stále docházelo k drobným dopravním nehodám, vedení města iniciovalo instalaci přechodného značení v podobě žlutě zvýrazněné hlavní silnice na vozovce," popsal provedenou změnu náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach, podle nějž by toto opatření mělo předejít dalším haváriím na frekventovaném a ne zcela přehledném silničním uzlu uvnitř města.
Okružní křižovatka ulic Dobrovského a Na Střelnici, kvůli jejíž stavbě ke změně přednosti v jízdě došlo, by podle informací stavebníků měla být průjezdná nejpozději v pátek 5. října. Původní termín byl přitom 8. listopadu.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip