Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kruhovou křižovatku v ulici Na Střelnici postaví společnost Eurovia

Zprávy z regionu

4.6.2012

Autor: amb

Olomoučtí radní schválili zadání veřejné zakázky s názvem Rekonstrukce kanalizace a vodovodu v ulici Studentská akciové společnosti Eurovia CS. Firma nabídla realizační cenu zhruba 38,5 milionu korun bez daně z přidané hodnoty, přičemž předpokládané náklady činily 50 milionů korun. Součástí projektu je i výstavba kruhové křižovatky ulic Dobrovského, Studentské a Na Střelnici.

Investorem stavby je Olomoucký kraj společně s městem Olomouc. Projekt počítá s přestavbou stávající křižovatky na malou okružní křižovatku a související úpravy navazujících ulic Dobrovského, Na Střelnici, Studentské a Zámečnické. Olomoucký kraj za tento projekt zaplatí 40 milionů včetně daně z přidané hodnoty a město 20,5 milionu. Oba investoři počítají se ziskem dotací z evropských fondů.
Navržená malá okružní křižovatka má tvar čistého kruhu. Vnější průměr je 36 metrů, průměr středního ostrova 22 metrů. Šířka okružního jízdního pásu je 5 metrů a pojížděného dlážděného prstence 2 metry. Na všech ramenech křižovatky jsou navrženy střední dělící ostrůvky pro snazší přecházení chodců a usměrnění vozidel na křižovatku. Vzniknou také nové plochy zeleně a rovněž bude osázen středový ostrůvek okružní křižovatky stromy a trvalkami.
Stavba je rozvržena do čtyř etap. Během výstavby komunikací musejí motoristé počítat s uzavírkami a objížďkami.

amb

Reklama

Restaurace U Zlaté koule

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

ROZVOZ POLEDNÍHO MENU PO OLOMOUCI ZDARMA. POLEDNÍ MENU I O VÍKENDU DENNÍ MINUTKOVÁ KUCHYŇ - Široký výběr z minutkové kuchyně po celý den - Tvarůžkové speciality. SVATBY, OSLAVY, AKCE -- Salonek.

TANKOVÉ PIVO ŠERÁK