Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letní Flora se blíží, letos se obnoví oblíbená květinová přehlídka Vyznání růžím

Tipy a názory

29.7.2014

Autor: barsi

Pouhé dva týdny zbývají do začátku letní etapy veletrhu Flóra. Tentokrát se na scénu vrací velmi oblíbená květinová přehlídka, která do Olomouce vždy spolehlivě nalákala davy návštěvníků: výstava Vyznání růžím. Poprvé se vám představí také nově vyšlechtěná odrůda begonie nebo nový český mečík.

Hlavní expozice bude po dvouleté pauze opět umístěna do nově zrekonstruovaného pavilonu A. Letní etapa zahradnické výstavy s více než půlstoletou tradicí otevře své brány ve dnech 14. až 17. srpna. A na co se můžete těšit tentokrát? "Připravena je mimořádná novinka, nebo přesněji staronový unikát: po dlouholeté odmlce bude nejstarší československá zahradnická výstava opět obohacena o květinovou přehlídku Vyznání růžím," uvedla mluvčí výstaviště Flora Olomouc, která připomněla i historii této staronové tradice. "Vůbec první Vyznání růžím se na výstavišti konalo v roce 1972, cílem bylo pravidelně seznamovat veřejnost s nově vyšlechtěnými odrůdami a výpěstky růží. A nebude tomu jinak ani letos." Mezi stovkami pestrobarevných růží určitě upoutá největší pozornost zářící Abrakadabra, nově vyšlechtěná žíhaná krasavice zahradníků z německého Hamburku. Návštěvníci se mohou těšit i na další nádherné kousky královen květin, mezi jiným kolekci růží z rozária Památníku Lidice. "Novinek ale bude na výstavě více: domácí, nově vyšlechtěná odrůda begonie, nový český mečík. Čerstvě vyšlechtěné odrůdy šalvěje a léčivé, ale i velmi dekorativní třapatky přivezou do Olomouce pěstitelé trvalek," popsala Studená.

Premiéry jsou spojeny i s hlavní expozicí výstavy. Poprvé se o ni postará Unie botanických zahrad ČR, jak tomu nasvědčuje i poněkud exotický název Rozkvetlou pouští, pralesem a zahradou. No a premiérově, tedy – poprvé po dvouleté přestávce způsobné rozsáhlými a náročnými rekonstrukčními pracemi - letní zahradnická Flora opět "zabydlí" prostory největšího výstavního pavilonu A. Pavilon si přes všechnu nutnou a potřebnou modernizaci zachoval podobu někdejšího skvostu architektonické moderny šedesátých let minulého století. Stejně jako betonová výhledová lávka, která z něj vede přes rozkvetlou alej parkového areálu výstaviště. Návštěvníci se mají opravdu na co těšit.

barsi

Reklama

C.A.O.F. - Martin Křena

Katalog firem » Auto - moto » Autodíly

Prodej autodílů, autoservis, dovoz aut z EU, prodej lodí. Komplexní sortiment značkových autodílů, značkových olejů (Shell, Mobil, Valvoline, Castrol) a to vše za skandálně nízké ceny!