Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letní počasí zvyšuje odbyt piva. V Holbě denně vyexpedují až 2 tisíce hektolitrů

Zprávy z regionu

4.8.2015

Autor: barsi

Teplé a slunečné dny lákají nejen k vodě, ale také se díky nim zvyšuje chuť na orosené půllitry plné piva, které si lidé dopřávají v zahradních restauracích. Do nárůstu poptávky se kromě teplého počasí promítá také sílící prázdninová turistika. A jelikož pivo Holba je symbolem Jeseníků, kam ročně míří stovky turistů, pak není divu, že za dva měsíce odbyt piva Holba dosáhl až 40 tisíc hektolitrů měsíčně. A podobný objem lze očekávat také v srpnu.

Pivo k turistice tak nějak patří, to dokazuje i odbyt piva Holba. Pivo k turistice tak nějak patří, to dokazuje i odbyt piva Holba. Foto: Archiv Olomouc.cz

Zájem o pivo Šerák podpořila také zážitková turistika Mazáci Šeráci jedou do pivního ráje. Do pivovaru Holba v rámci ní zavítalo na pět set příznivců poctivého piva, aby se sami přesvědčili, jak a z čeho se tady pivo vaří. "Šerák je kromě jedinečné chuti proslulý vysokou pitelností, a proto dokáže plnit hospody. Takové pivo se krásně pije, láká k dalšímu doušku a tím i delšímu posezení," popsala chuť mluvčí pivovaru Holba Hana Matulová.

Od začátku roku Holba prodala 190 tisíc hektolitrů piva, z toho více než polovinu v sudech a 50 tisíc hektolitrů v lahvích. Nejvyšší odbyt má tradičně Šerák ve všech obalech a variantách- světlé výčepní, polotmavý, speciál 13,51 a kvasničák, který je typickým zahrádkovým pivem. Oblíbeným letním pitím jsou také oba radlery - Horské byliny, které se letos staly vítězem Volby spotřebitelů, a Holba Brusinka s mátou. Výborně zaženou žízeň a jsou vyhledávanou náhražkou slazených nápojů.   

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip