Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letošní přehlídka animovaného filmu zamíří do Jižní Ameriky, přivítá kolumbijské i argentinské umělce

Kultura

25.11.2014

Autor: Barbora Sísová

Olomouc v předvánočním čase opět ožije animovaným filmem. V rámci čtyřdenní Přehlídky animovaného filmu (PAF), která začne ve čtvrtek 4. prosince, se můžete těšit nejen na filmové projekce, ale také tvůrčí dílny, výstavy či koncerty. Pořadatelé se letos zaměřili hlavně na Jižní Ameriku. Ve více než šedesáti programových blocích v šesti sekcích se se svou tvorbou představí přes sedmdesát hostů. Vůbec poprvé v České republice vystoupí například hudebník Dean Blunt, který bude koncertovat v úplné tmě s jedním bodovým světlem.

Festival PAF se koná od 4. do 7. prosince. Hlavním zázemím budou prostory Konviktu Univerzity Palackého, další akce se uskuteční například v Galerii či v Divadle hudby. "Dohromady je připraveno šedesát programových bloků, které jsou rozprostřeny do čtyř dnů. Většina autorů je sem přizvána osobně, takže celý program získává mnohem osobnější charakter," vysvětlil programový ředitel přehlídky Martin Mazanec, který dodal, že většina hostů pochází z Jižní Ameriky. V sekci Buenos Aires experiment se představí několik filmařů a umělců z Argentiny, kteří návštěvníkům představí současný trend práce s klasickým filmem v Argentině. Další programový blok se zaměří na současnou kolumbijskou animaci. "V Evropě bude snad poprvé komplexněji představena poměrně mladá oblast kolumbijské animace za přítomnosti teoretiků a samotných tvůrců," doplnil Mazanec.

Programovou sekci Přítomnost, pohyb, proměna pro přehlídku připravil britský hudebník a umělec Mark Fell, který oslovil šestici umělců z Anglie, Japonska, Španělska a Itálie, kteří ve třech dvojicích připraví unikátní audovizuální projekty, které budou premiérově uvedeny právě na PAFu. Přehlídku i letos doprovodí soutěž Jiné vize 2014, která mapuje dění na poli pohyblivých obrazů filmu a videa v České republice.

V letošním roce nabízí PAF návštěvníkům také kreativní dílny. Děti si mohou vyzkoušet práci s loutkami po představeních stínového divadla, dospělí třeba zase workshop live codingu, tedy umělecké formy, které využívají živé psaní počítačového kódu, kdy nástroje pro zvuk a obraz utváří přímo před zraky diváků. Návštěvníci se mohou těšit i na řadu koncertů. Tečku za přehlídku udělá v Divadle hudby vizuální umělec Dean Blunt, který představí ceněnou desku letošního podzimu Black Metal. Koncert se uskuteční ve tmě s jediným bodovým světlem. Více informací o programu festivalu PAF naleznete zde.

Již nyní je spuštěn online předprodej akreditací za výrazně zvýhodněnou cenu, který potrvá až do 1. prosince. Poté se návštěvníci budou moci akreditovat a vstupné uhradit v hotovosti až na místě, tedy v Konviktu, a to do čtvrtka 4. prosince. Vstupné na koncerty je obsaženo ve festivalové akreditaci.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

ÚČETNÍ FIRMA KATEŘINA PADĚROVÁ

Katalog firem » Služby » Účetnictví

Vedení účetnictví, daňové evidence, zpracování mzdové agendy, tvorba daňových přiznání, poradenství. Druhá adresa účetní firmy: Věrovany - Nenakonice 570