Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Marek Sehnal byl v hanáckém basketbalovém derby ve schizofrenní pozici

Rozhovory

25.11.2015

Autor: Radek Heloňa

V basketbalovém poháru se utkala prvoligová Olomouc s celkem Kooperativa NBL Ariete Prostějov. Hosté v hanáckém derby jasně dominovali, získali postup do 5. kola, a míří tak za obhajobou trofeje, kterou získali v únoru tohoto roku. Pikantní byl duel také pro křídlo Marka Sehnala. Ten v sezóně hostuje v Olomouci a občas si zahraje i v nejvyšší soutěži za Orly. V poháru si ho v kádru ponechal trenér Prostějova Choleva a Sehnal byl hlavně v úvodu jedním z motorů Prostějova.

Marek Sehnal v dresu Olomouce při trestných hodech. Marek Sehnal v dresu Olomouce při trestných hodech. Foto: Ondřej Hlaváček

Marku, jaké to bylo zahrát si za Prostějov proti Olomouci?
Pro mě to byl pěkný zápas, ale nebylo příjemné, že jsem hrál proti svým spoluhráčům. Ale zase to bylo dobré, že jsme si mohli zahrát všichni i lavička a pro Olomouc zase v tom, že takové zápasy nemá moc možnost hrát.

Proti olomouckým spoluhráčům jste si to tedy užil?
Ano, natěšený jsem byl hodně. Jsou to kamarádi a proti nim se prostě chcete ukázat. Tak jsem jim všechno vrátil z tréninků, a tak...(smích). Hrálo se mi moc dobře, atmosféra byla dobrá z obou stran.

Co myslíte, že uslyšíte v olomoucké kabině?
No, asi nic pozitivního. Žeňa Scripcaru, který bohužel kvůli zranění nehrál, se na mě docela přísně díval po zápase. Brali to s humorem, je to jen sport.

Při jedné akci jste dostal pěkný blok od Valentina Pavloviče. Myslíte, že si na to vzpomene?
Jo, to určitě, i kdyby ne, tak to připomenu já, aby byla sranda, a protože to bylo od něj velmi povedené. Já jsem čekal, že tam půjde, ale už jsem s tím nic neudělal a ta čepice byla opravdu pěkná.

Vyšel vám osobně zápas dobře i proto, že jste dal hned první koš v zápase a pak rychle i dvě trojky?
Ano, pro mě je to velmi důležité se na začátku chytit, což se mi povedlo, od začátku to spělo k dobrému výkonu.

Kde se zápas definitivně zlomil. Na začátku druhé čtvrtiny?
Asi ano. Bylo to jen o tom, jestli do toho dáme sto procent a zahrajeme si všichni, což se povedlo, pohlídali jsme si to zkušeně.

Marek Sehnal při donášce. Marek Sehnal při donášce. Foto: Ondřej Hlaváček
Marek Sehnal pomáhá v 1. lize Olomouci. Marek Sehnal pomáhá v 1. lize Olomouci. Foto: Ondřej Hlaváček

Jak hodnotíte hostování v Olomouci?
Pro mě je skvělé, že můžu v Prostějově trénovat s naší špičkou a v Olomouci můžu hrávat jako mladý kluk skoro celý zápas, což je pro mě taky velmi důležité.

Olomouc se proti Prostějovu držela, dokud jí šla střelba. Ta odešla brzy a bylo po utkání. Se střelbou se potýkáte i v první lize. Čím to?
Ano, pořád se hledáme. Začátek sezóny to šlo, ale čtyři nebo pět kol už to nemůžeme zlomit. Nevím, jestli to už máme v hlavách. Snad to zlomíme v Ostravě. Je také pravda, že nyní to táhl jen Luboš Moravec na rozehrávce, chyběl Petr Andres. Snad bude v pořádku a zase nám pomůže.

Kvůli slabé střelbě jste některé zápasy tahali v koncovce, což je asi taky náročné....
Přesně tak. Navíc, když dvakrát takhle v koncovce prohrajete, tak to není nic příjemného. Proto by to chtělo, abychom k dobré obraně přidali také v útoku, abychom se nemuseli v závěrech tak nervovat.

Na podzim jste si zahrál za béčko reprezentace ČR. Jaká to byla zkušenost?
Reprezentace mi dala hodně. Byli jsme v Japonsku na turnaji, člověk získal zase zkušenosti. Rád bych je prodal a zase se přiblížil tomu, abych hrál nejvyšší soutěž pravidelně.

Kdo je Marek Sehnal?

křídlo, 195 cm
Narodil se 28. ledna 1996. Na dráhu basketbalisty vstoupil v rodných Svitavách. Tamní klub mu v říjnu 2013 nabídl první šanci v Mattoni NBL. Mládežnickou kariéru ale trávil v Prostějově, jehož hráčem je i nyní a občas za Ariete nastupuje v Kooperativa NBL. Hostuje v 1. lize za Basketbal Olomouc, kde má průměr 10,9 bodů na zápas.

Trenér Vlado Paunovič o Marku Sehnalovi:
"Marek zahrál proti nám výborně, budeme si muset promluvit někde stranou. Ne, teď už vážně, trochu mě mrzí, že v poháru nehrál za nás, určitě by měl více minut. Když se bude trefovat jako proti nám, tak nám to hodně pomůže. Mohlo mu to nyní pomoci, že se tak rozstřílel."

Spoluhráč Adam Choleva o Marku Sehnalovi:
"Dařilo se mu. Musíme mu pogratulovat, měl den. On tak hraje ale dobře i za nás, dnes mu to tam napadalo výjimečně, tak věřím, že to v 1. lize předvede i za nás."

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip