Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Máte za sebou náročný den v kanceláři? Přijďte své starosti vytančit do Tanceláře

Tipy a názory

21.4.2015

Autor: Veronika Pavlíková

Milujete tanec? Chcete zpevnit postavu, začít se sebou už konečně něco dělat, ale posilovna vás fakt nebaví? V tom případě je načase, aby ve vašem volném čase začala úřadovat Tancelář. Nové taneční studio nabízí kromě oblíbeného pole dance mnoho dalších kurzů, které však mají jedno společné: nebudete se moct dočkat další lekce!

Odhodlání vykonávat pravidelně jakoukoliv fyzickou aktivitu vám totiž vydrží jen v případě, že se na ni budete těšit, chodit někam z donucení opravdu nemá smysl. Proto se manželé Páťalovi, kteří studio před sedmi měsíci založili, snaží o individuální přístup k zákazníkovi a o maximální komfort pro všechny. Vybere si zde opravdu každý, nezáleží na věku ani na předchozích zkušenostech. Můžete tančit jen tak pro radost nebo si dát za cíl vítězství v tanečních soutěžích. Fenoménem pole dance se zabývá podstatná část lekcí, zvolit však můžete i fitbalet, twerk, jazz, afro, MTV dance a mnohé další.

Pole dance aneb tanec na tyči je extrémně zábavný a návykový sport, při němž zapojíte všechny svalové skupiny. Pracujete s vlastní vahou těla a při pravidelném tréninku alespoň 1-2krát týdně brzy zaznamenáte pokrok. Ze začátku se doporučuje navštěvovat pole sport – tedy lekce, kde procvičíte potřebné partie a naučíte se základní prvky, které pak na hodinách pole dance spojujete do choreografií. Na první lekci si sice připadáte jako Alenka v říši divů a nechápete, jak se někdo může nahoře tak lehce udržet. "Kdo se vrátí, je překvapen svými pokroky hned na druhé hodině," povzbuzuje Štěpán Páťal nováčky. Jako naprostý začátečník mohu potvrdit vlnu odhodlání, která se vás zmocňuje, když vidíte, že ostatní ten či onen prvek mají v malíčku. Tak si řeknete, to přece musím zvládnout, a snažíte se překonat sám sebe. Motivaci podporuje i rozdělení úrovní podle barev – od žlutých začátečníků, přes oranžové mírně pokročilé a červené pokročilé až po černé velmi pokročilé. Pro přechod do vyšší úrovně musíte zvládnout konkrétní figury, odměněni budete kromě pocitu vítězství i symbolickým odznáčkem (tzv. Tanclíkem) dané barvy. Podle barev se snadněji zorientujete i v rozvrhu.

Ale není to celé jen o dřině. Půl hodiny před začátkem lekce se kurzistky začínají pomalu scházet, srdečně se s majiteli zdraví, usmívají se a je na nich vidět, že se do Tanceláře upřímně těší. Lekce probíhají v komorním duchu (2-10 osob), takže se téměř všichni znají. Odpočinková zóna a recepce v jednom působí útulně, interiér je do detailu promyšlen, na vybavení sálů se opravdu nešetřilo. "Když před několika dny vypadla téměř v celé Olomouci elektřina, my tančili dál díky záložním zdrojům," dodává pan Páťal. Postaráno je o každého za všech okolností, není divu, že se sem zákaznice rády vrací.

Ojedinělý je i rezervační systém vyrobený přímo Tanceláři na míru. Studio se může pochlubit velmi pohodlným systémem plateb ve formě kreditů, které si dobijete a zaplatíte on-line nebo přímo na místě. Na webu se zaregistrujete a přes osobní účet si nahlásíte libovolné kurzy. Jeden kredit odpovídá pěti korunám a má platnost půl roku od zakoupení. Další výhodu představuje možnost cvičit a tančit, jak často chcete či můžete. Neexistují semestry ani pevné začátky kurzů. Je-li pro vás časově nereálné chodit každé úterý, tak jednoduše přijdete jednou za čtrnáct dní anebo jeden týden v úterý a další ve čtvrtek. Prostě si rezervujete hodinu podle vašich časových možností a úrovně schopností. Ke každé nové registraci máte navíc první lekci zdarma. A pozor, na vybrané unisexové kurzy s sebou můžete vzít i partnera.

Nesmíme zapomenout ani na ty nejmenší. Pro děti je v nabídce taneční přípravka, taneční gymnastika, pole sport pro juniory nebo tanec pro děti s mentálním postižením, které vede majitelka Tanceláře a aktivní tanečnice Michaela Páťalová. Ta totiž mimo jiné disponuje i speciálním pedagogickým vzděláním. "Můžeme se pochlubit opravdu širokou juniorskou sekcí, několik jednotlivců dokonce právě připravujeme na mistrovství republiky," říká paní Páťalová. Kromě ní se na vás těší profesionální lektorský tým složený ze samých sličných slečen, pro které je tanec vášní.

Pokud vás právě zaplavila vlna nadšení, neváhejte a přijďte si do Tanceláře rozproudit krev v žilách. Tanec je prý nejlepší formou relaxace a lékem na hektické dny v práci, především prosedíte-li je u počítače. Podrobnější informace včetně aktuálního rozvrhu se dozvíte na www.tancelar.cz nebo na facebookových stránkách. Můžete se přijít zaregistrovat i osobně, Tancelář sídlí na Zamenhofově ulici přímo naproti vstupu do Botanické zahrady.

Veronika Pavlíková

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip