Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vychutnejte si Měsíc čínské kultury: uvařte si tradiční kung-pao nebo si vyrobte originální masku

Zprávy z regionu

20.10.2014

Autor: barsi

Od 20. října se v Olomouci můžete těšit na další ročník oslav Měsíce čínské kultury, který přinese krom zajímavých přednášek a workshopů také Filmovou cestu Čínou a závěrečný koncert rockové revival band Kungpao. Vyzkoušet si můžete malování masek nebo workshop vaření, kde vás naučí originální čínské kung-pao.

Tradiční Měsíc čínské kultury pořádá letos Konfuciova akademie v Olomouci od 20. října do 12. listopadu. V průběhu můžete navštívit celkem dvanáct zajímavých a různorodých akcí.

Kromě již tradičního workshopu vaření čínské kuchyně, který si vezme na paškál opravdu tradiční kuřecí kung-pao, si také můžete zkusit namalovat některou z čínských masek pekingské opery. Ve filmovém sále olomouckého Konviktu a v kině Metropol na vás bude čekat široký výběr čínských filmů mezi kterými najdete jak historická či soudobá dramata, tak dobrodružné snímky a komedie. Hned druhý den po zahájení je připraven Nebeský oceán, po němž se budou servírovat další skvělé kousky stříbrného plátna: Ztraceni na cestě, Vyvěste červené lampiony,Mulan, Zbytečná krutost a Láska na celý život.
V rámci programu se uskuteční i dvě přednášky. První z nich se vydá po stopách čínské a pekingské opery a provede vás její historií, symbolikou a leckdy překvapivými zvláštnostmi. Druhá přednáška nazvaná Mezi zpravodajstvím a ideologií se bude týkat reportérství v Číně. Závěrečnou tečkou pak bude koncert čínské rockové revival band Kungpao.

Více informací naleznete v našem kalendáři akcí.

barsi

Reklama

Restaurant POD LIMPOU

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace s českou kuchyní ve vinařském sklepním prostoru. Možnost pořádání rodinných oslav, svateb a firemních večírků.