Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Místo, kde na vás dýchne atmosféra tradičních vídeňských kaváren: Vítejte v Cafe Mahler

Tipy a názory

29.7.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Výhled na Horní náměstí ze zahrádky, příjemné nekuřácké prostředí, milá old fashioned kavárna, která vás přenese do Vídně - to je Cafe Mahler, podnik, jenž má v Olomouci mnohaletou tradici. Je ideálním místem pro studenty, milovníky kávy a intelektuály debatující nad šálkem kávy, stejně tak pro maminky, které se sem vydají se svými dětmi na zákusek.

Foto: Ondřej Hlaváček

Kavárna v samém rohu Horního náměstí u Ztracené ulice byla otevřena již v roce 1993. Za dobu své činnosti si získala spoustu stálých zákazníků a k posezení láká i zahraniční turisty, kteří se rádi kochají výhledem na historické centrum města. Kdo navštívil Vídeň a nenechal si ujít oblíbený sachr v některé z jejích tradičních kaváren, musí si v Cafe Mahler připadat jako v rakouském hlavním městě. Atmosférou i zařízením totiž známá olomoucká kavárna připomíná právě vídeňské podniky. Součástí interiéru je i salonek a dětský koutek. V letních měsících je v provozu zahrádka.

V Cafe Mahler na vás dýchne atmosféra vídeňských podniků. Tradiční kavárna v historickém městě. V Cafe Mahler na vás dýchne atmosféra vídeňských podniků. Tradiční kavárna v historickém městě. Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček

V Cafe Mahler můžete ochutnat zákusky z Benešovy cukrárny. Dříve si je v kavárně vyráběli sami, dnes už se však spoléhají na osvědčeného dodavatele. Pochutnat si tak můžete na klasických zákuscích, jako je větrník, koňaková špička, indián či věneček, ale dopřát si můžete i medovník a ovocné dorty. Jestli si k tomu dáte presso nebo horkou čokoládu, vezmete si noviny, ráno dostane úplně jiný rozměr. Když už jsme u ranní pohody, v Cafe Mahler mají i zajímavou nabídku snídaňového menu - den může začít jak sladce s palačinkou, dortem či závinem, tak i slaně se šunkovo-sýrovým toastem .

Poté, co se kavárna stala nekuřáckým podnikem, si sem svou cestu našly také maminky s dětmi. V salonku se navíc nachází i dětský koutek. Vaše ratolesti si tak mohou bezstarostně hrát a vy si povídat nad šálkem kávy či jedním z mnoha pohárů či dezertů. V horkých dnech je zase skvělým osvěžením domácí limonáda.

Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček
Foto: Ondřej Hlaváček

Pokud se sem vydáte s přáteli večer na zahrádku, určitě si vyberete z nabídky alkoholických i nealkoholických nápojů. Na čepu je Budvar a Pardál. Pokud si budete přát míchaný nápoj, ochotně vám tu připraví drink na míru. A jestli se neobejdete bez cigarety, vězte, že na zahrádce se kouřit smí. Venkovní posezení má své kouzlo, setmělé náměstí totiž skýtá neopakovatelnou atmosféru.

Posezení na zahrádce je oblíbené nejen mezi turisty, ale i mezi Olomoučany. Posezení na zahrádce je oblíbené nejen mezi turisty, ale i mezi Olomoučany. Foto: Ondřej Hlaváček

Cafe Mahler je podnikem s více než dvacetiletou tradicí. Pyšní se stálými zákazníky, ale také sem velmi často směřují kroky zahraničních turistů, pro něž je pohled na Horní náměstí ze zahrádky skvělým zážitkem. Otevřeno je každý den od 08:00 do 21:00, pouze v neděli od 10:00 do 21:00.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@nejlepsi-adresa.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941