Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mladí filmaři z Olomouce natočili famózní fanouškovský klip britským Foals. Podívejte se

Kultura

30.8.2016

Autor: roc

Mladí olomoučtí kreativci natočili nezávislé hudební video k písni Snake Oil od britské kytarové kapely Foals. Zamířili kvůli tomu do magických Dolních Vítkovic. Videoklip o poutníkovi, který nalezne vnitřní energii, která se zdála být definitivně ztracená se dá číst a chápat různými způsoby. Podívejte se na něj.

Foals - Snake Oil (Unofficial Video) from Ondřej Čížek on Vimeo.

"Chtěl jsem natočit architektonickou odyseu, z níž je cítit to dokonale absolutní pohlcení a uchvácení prostorem. Dolní Vítkovice zbožňujeme a jsem přesvědčený, že ještě nikdo je vizuálně nepodchytil tak silně jako kamera Lukáše Masnera. Na klipu se ostatně podíleli i další kamarádi a naprostí profesionálové, které jsem díky Olomouci a univerzitě měl tu čest poznat, od grafika Radima Měsíce přes filmaře a trikaře Jana Haluzu až po kytaristu Václava Hrušku nebo fotografa Honzu Novotného. Díky videu jsem byl v kontaktu s PR kapely Foals, což byla minimálně skvělá zkušenost a přesto, že klip to do UK nedotáhne, svou dávku pozornosti si urval pořádně, z čehož mám obrovskou radost,“ říká režisér Ondřej Čížek. Video doprovází i padnoucí typografie a plakát zmiňovaného grafika Radima Měsíce, tvůrce zrcadlové vizuální identity posledního ročníku festivalu AFO či několika ročníků univerzitního Majálesu. "Pro Čížkův Snake Oil jsem vycházel z vizuální kultury tetování a z westernu. Chtěl jsem původně využít známy symbol hada, který požírá svůj ocas, nakonec jsem ale tenhle koncept sebe požírání a nekonečna rozpracoval tak, aby více ladil k hudbě Foals. Geometrickou harmonii původního symbolu tak ve výsledku vystřídala spíše temná agrese," přibližuje vznik plakátu Měsíc.
Přesto, že olomoucký tým aktuálně připravuje nový počin, Snake Oil svým způsobem svůj život žije dál, další info k němu najdete přímo na oficiálním mikrowebu snakeoilvideo.tumblr.com.

roc

Reklama

CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Střední školy

Nabízíme studium dvou vzdělávacích programů: Charitativní a sociální práce (denní i dálková forma), Sociální a humanitární práce (denní forma). Oba lze studovat buď pouze na VOŠ (délk...