Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora jako první dobyla Werk arénu v Třinci

Sport

1.8.2014 aktualizováno 1.8.2014 17:48

Autor: rhe

Kohouti nastoupili ke svému druhému utkání na ledě nové třinecké Werk arény, který byla slavnostně otevřena na začátku týdne v utkání Ocelářů s Libercem, kde díky brankám Tomáš Houdka a Jana Knotka zvítězili 2:1.

Mora nastoupila v jiném složení než v Třebíči. V brance nastoupil tentokrát Tomáš Vošvrda a novými hráči oproti duelu s Horáckou Slávií byli v obraně Tomáš Houdek, Jiří Ondrušek, Jan Staněk a Jakub Bartoň. Ofenzivní šiky Mory posílili Radim Kucharczyk, Aleš Jergl, Jiří Řípa, Jan Knotek a Matěj Pekr. Za Třinec nastoupili vloni olomoučtí Denis Kindl, Rostislav Marosz a také Adam Rufer, Erik Hrně či Radim Matuš si vloni za Moru pár zápasů zahráli.
První třetina byla dlouho vyrovnaná, na jejím konči však dvakrát zakokrhal olomoucký kohout. V 18. minutě hrála Olomouc přesilovku, Kucharczyk našel zpoza branky Tomáše Houdka a rodák z Českého Těšína a odchovanec Třince se trefil přesně. O minutu později pak Matěj Pekr oklamal za brankou Ciencalu, přihrál Janu Knotkovi a bylo to už 2:0.
Druhou třetinu začala Mora opět výborně. Pavel Patera se zjevil po pasu Laše sám mezi kruhy a jen těsně minul tyč Hrubcovy branky. Pak se ke slovu dostal i domácí Třinec, ale nějakou větší příležitost k ohrožení Vošvrdy se nedostal. Třinec nevyužil ani několik přesilovek, a tak Hanáci vedli i po druhé třetině ve Slezsku stále 2:0.
Třetí třetinu začal Třinec přesilovkou při vyloučení Jiřího Řípy a dokázal ji využit. Ruferův pokus dorazil Kreps, 1:2. Další zápletka přišle ve 46. minutě. Nejprve mohl zvýšit Švaňhal a po něm vyrovnat Kindl, ale Hrubec i Vošvrda byli tentokrát lepší než útočníci.
Třinec se snažil vyrovnat, Vošvrda svůj tým několikrát podržel. V 58. minutě jel sám na Hrubce Jiří Řípa, ale vracející se bek Matyáš mu touš v poslední chvíli vypíchl. Ten samý hráč se ale pak nechal vyloučit a otupil tím závěrečný tlak Ocelářů.
"My jsme věděli, že Třinec nebude hrát v nejsilnější sestavě, ale to ani my. S tím se ale počítá. Bylo to dobré, konečně jsme vyhráli, takže jsme spokojení, zvlášť po porážce v Třebíči,“ řekl po utkání pro klubový web obránce Mory Tomáš Houdek.
Kohouti si tak vedení pohlídali a získali v přípravě cenné vítězství. Další zápas hraje Mora konečně doma, když ve čtvrtek 7.8. hostí v "plecharéně" celek KHL Dinamo Minsk. V kádru Kohoutů už nebudou bek Draško a útočník Machač, jejichž test skončil. Novotný jde hostovat do Třebíče a anažmá v 1. lize hledá vedení také Lehečkovi.

HC Oceláři Třinec1:2HC Olomouc
(0:2, 0:0, 1:0.)
Branky:41. Kreps - 18. Houdek, 19. Knotek
Rozhodčí:Mikula, Trombik – Mikler, Bojda
Sestava HC Oceláři Třinec:Hrubec – Foltýn, Trončinský, Repe, Matyáš, L. Doudera, Zíb, Heider, Pisárik – Kindl, Plíhal, Kreps – Rufer, Jašek, Chmielewski – Marosz, Dravecký, Hrňa – Matuš, Cienciala, Gašparovič. Trenér: Jiří Kalous
Sestava HC Olomouc:Vošvrda – Ondrušek, Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, Bartoň, Hraško, Dresler – Zuzin, Herman, Kucharczyk – Laš, Patera, Jergl – Řípa, Knotek, Pekr – Švaňhal, Machač, Buc. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

PETARDA PRODUCTION a.s.

Katalog firem » Kultura a umění » Agentury, organizace

Full servis při realizaci společenských, kulturních a sportovních akcích. Postaráme se o námět, zpracujeme scénář i dramaturgii, zrealizujeme produkci a režii.